KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI AKIN,

KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI AKIN,

?UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ SON SÜRAT DEVAM EDECEK"

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Adalet Sarayı´nda soruşturmaların verimli bir şekilde sürdüğünü söyleyerek, "Uyuşturucu ile mücadelemiz son sürat devam edecek" dedi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek  Başkan  Metin Kösedağ ile  görüştü?  Ziyarette  yürüttükleri çalışmalar hakkında  bilgi veren  Başsavcı  Akın yaptığı değerlendirmede ?Uzlaştırma Büroları´nın mahkemelerin  iş yükünü hafiflettiğini  belirterek   ?Uzlaştırmadaki başarı oranımızın yani uzlaştırma büromuza gelip de uzlaştırıcıya tevdi edilen dosyaların yüzde 60´ının uzlaştırmayla neticelendiğini gördüm. Biz bu rakamı yüzde 80´lere çıkarmayı düşünüyoruz? diye konuştu?

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek, Başkan Metin Kösedağ ile görüştü. Ziyarette konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Akın, adliyede soruşturmaların verimli bir şekilde devam ettiğini  kaydederek "Şuanda adliyemizde hem adi suçlara ilişkin soruşturmalar hem terör suçlarına ilişkin soruşturmalar etkin ve verimli bir şekilde sürmektedir. Özellikle çocuk suçlarına ve suça sürüklenen çocuklara ilişkin soruşturmalar ve uzlaşma büromuzun yürüttüğü soruşturmalar ciddi anlamda birçok adliyeye örnek olacak nitelikte sürdürüldüğünü gözlemledim. Ufak tefek eksiklikleri de kendimiz gidermeye çalışıyoruz? ifadesini  kullandı?

Başsavcı  Akın sözlerinin devamında ?Özellikle Adalet Bakanlığımızın  1 yıldan beri yoğun bir şekilde sürdürdüğü uzlaştırma müessesesini en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Uzlaştırmadaki başarı oranımızın yani uzlaştırma büromuza gelip de uzlaştırıcıya tevdi edilen dosyaların yüzde 60´ının uzlaştırmayla neticelendiğini gördüm. Biz bu rakamı yüzde 80´lere çıkarmayı düşünüyoruz. Yine adliyeye gelen soruşturma evraklarının yüzde 10´undan daha fazlasının uzlaştırma kapsamında kaldı. Adliyemize yılda 60 bin civarında soruşturma geldiğini düşünürsek 10 bin civarında soruşturma evrakının uzlaştırma bürosuna gönderildiğini, 6 bin civarında evrakın uzlaştırma ile neticelendiğini, bunun da aşağı yukarı bir mahkemeye bin dosya diye düşünürsek 6-7 mahkemeden tasarruf elde edilmiş olduğunu gözlemlemenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye  konuştu?

Sözlerinin  sonunda  uyuşturucu ile mücadelenin son sürat devam edeceğini de vurgulayan Başsavcı   Akın "Uyuşturucu son dönemlerdeki operasyonlar ile ciddi anlamda hem tutuklanan şüpheli sayısı itibariyle bir hayli fazla hem de ele geçirilen uyuşturucu maddesi itibariyle çok ciddi. Emniyetin verileri ile itibariyle söylüyorum, rekor Kayseri´de gibi gözüküyor. Bu mücadelemiz son sürat devam edecek" diye konuştu.

HABER  : C.ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi