KAYSERİ BARO BAŞKANI KONAÇ;

KAYSERİ BARO BAŞKANI KONAÇ;

?SEÇİMİŞ CUMHURBAŞKANIMIZA VE İKTİDARIMIZA SAHİP ÇIKILDI?

Darbe Girişiminin başarısız sonuçlanmasının ardından rahat bir nefes alan milletimiz, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve Devletimize sahip çıkmayı ve Türk Milletçiliğini herkese göstermeyi bildi. Tek yürek olan milletimize ve devletimize destekler gelmeye devam ediyor. Kayseri Barosu Avukatları, Başkan Fevzi Konaç önderliğinde yaptığı basın açıklamasında, ?hiçbir siyasi ve ideolojik farklılığımızı gözetmeksizin, Türkiye Cumhuriyeti´ne, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve seçilmiş iktidara sahip çıkılmıştır.? İfadeleri kullanıldı.
Darbe girişimine bir tepki de Kayseri Baro Başkanlığı´nda geldi. Baro Başkanı Fevzi Konaç yaptığı basın açıklamasında, Boğaz Köprüsü´nün kapatılmasının ardından yaşananları şöyle özetledi; ?Siyasi tarihimizdeki yapılan darbelerin hiçbirinde siyaset kurumunun yanında ve seçilmiş iktidarın hukuki haklarının korunmasında millet olarak doğru ve dik bir duruş sergileyemediğimiz ortadadır. Ancak içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, hiçbir siyasi ve ideolojik farklılığımızı gözetmeksizin, millet olarak topyekün meydanlara inilerek, Türkiye Cumhuriyeti´ne, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve seçilmiş iktidara sahip çıkılmıştır. Milyonlar tarafından millet iradesi saygının gereği olan sandıkla seçilmiş iktidarın, sandıkla görevlerinden uzaklaştırılması gerektiği gerçeğini de tüm dünyaya haykırırcasına ülkesine, bayrağına toprağına inanlarına sahip çıkan bir tavır sergilemiştir.?
Konaç daha sonra, darbe yapmaya çalışan girişimcilerin yargılanması için, her türlü girişime destek verdiklerini vurgulayarak şunları aktardı; ?Gün, topyekün olarak milletin içine sızmış, devletin içinde ayrı bir devlet olma iddiasını ortaya koymuş devlet içerindeki paralel yapılanmasına ve bu tür yapıları sürekli besleyen ezeli ortak düşmanlarımıza karşı birlikte mücadele etme günüdür. Biz Kayseri Barosu olarak; bu darbe girişiminin faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için yapılacak her türlü girişime destek verdiğimizi tüm milletimizle paylaşmayı görev sayıyoruz. Konu vatan olduğunda parti gözetmeksizin tek yürek olan milletimize, siyasi partilerimin Genel Başkanlarına teşekkür ediyoruz.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı