KAYMEK ‘BİZİM YUNUS’ KOMPOZİSYON YARIŞMASI'NI SONUÇLANDIRDI

KAYMEK ‘BİZİM YUNUS’ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi - KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen ve 30 Nisan 2021 tarihinde başvuruları tamamlanan “Bizim Yunus” kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı.

Anadolu’yu Türk – İslam kültürleriyle bütünleştiren oldukça önemli isimlerden biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılı dolayısıyla 2021 yılının, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü –UNESCO tarafından “Yunus Emre Yılı” ilan edildi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından ‘Bizim Yunus’ adlı kompozisyon yarışması düzenlendi. 15-25 yaş aralığındaki Kayseri’de eğitim – öğretim gören veya Kayseri’de ikamet eden gençlerin katılabildiği yarışmada gençler, kompozisyonlarında “Bizim Yunus” un ruhunu yansıttı. Yarışmada Yunus Emre’nin duygu ve düşünce dünyasına dair sevgi, hoşgörü, tevazu, barış ve kardeşlik gibi erdemler Yunus’un diliyle yani duru, etkili ve akıcı Türkçeyle anlatıldı.

“Bizim Yunus” kompozisyon yarışması ‘Seçici Kurul’ tarafından büyük bir özveriyle ve titizlikle değerlendirildi ve sonuçlandırıldı.

Buna göre birinci Rüveysa Arslan, ikinci Safiye Duman, üçüncü de İbrahim Çelik oldu. Hümeyra Ergin, Ömer Can Vural ve Gülseren Demirel ise mansiyon ödülü kazandı.

Dereceye giren gençlerden birinciye 15 inç laptop, ikinciye 10 inç tablet, üçüncüye 7 inç tablet ve üç mansiyona da kitap seti hediye edileceği öğrenilirken; kurum yetkilileri Büyükşehir Belediyesinin alt ve üs yapı çalışmalarının yanı sıra birbirinden önemli kültür sanat faaliyetleri ile hem değerlerine sahip çıkmaya, hem de gençlerin gelişimine katkı sunmaya devam edeceğini vurguladılar.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı