KAYMEK YIL SONU SERGİLERİNİ AÇTI

KAYMEK  YIL SONU SERGİLERİNİ  AÇTI

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİM FAALİYETLERİ (BEF) BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN SANAT VE MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI (KAYMEK) 9. GELENEKSEL YIL SONU SANAT SERGİSİ DÜZENLENEN GÖRKEMLİ TÖRENLE AÇILDI.

2011-2012 eğitim döneminin sona ermesi nedeniyle Kültür Park içinde yer alan  Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışı törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki başta olmak üzere Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ,Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Büyükşehir Meclisi Başkan Vekili Mehmet Savruk, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı, Büyükşehir Meclisi Üyesi Çiğdem Yağcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreni Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan BEF Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, 2011-2012 eğitim döneminde 10 adet daha KAYMEK tesisinin açılışını gerçekleştirdiklerini ve mevcut kurslara 12 farklı branş eklediklerini  duyurdu. Profesyonelleşmeye büyük önem verdiklerinin altını çizen Tuzcuoğlu, "İhtisas merkezimizin ihalesini gerçekleştirdik. Burada uzmanlaşma eğitimleri vereceğiz. Aynı zamanda Aile Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi'mizde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada şehirlerin de insanlar gibi canlı organizmalar olduğunu kaydederek, "Şehirler de bakım istiyor, özenle kendisiyle ilgilenilsin istiyor. Şehrimizin altyapıyla ilgili ne kadar sorunu varsa hepsini hallettik. Artık, şehrimizi geleceğe taşıyacak projeleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Erciyes Projesi ve Anadolu Harikalar Diyarı gibi projelerle hem sosyal hayata canlılık kazandıracağız hem de buralarda yeni iş ve ekmek kapıları açacağız" şeklinde konuştu.

Şehirde yürütülen çalışmaların kültür ve sanat faaliyetleriyle desteklenmemesi durumunda eksik kalacağını ifade eden Başkan Özhaseki, KAYMEK Kurs Merkezleri'nde açılan çeşitli sanatsal kurslarla eksikliğin giderildiğini sözlerine ekledi.

 



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı