KAYMAKAM NAKIŞ KURSUNU GEZDİ

KAYMAKAM NAKIŞ KURSUNU GEZDİ

Yahyalı Kaymakamı Ziuya Polat, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılanların el emeği ve göz nuru eserlerinden oluşan sergiyi gezdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Aydoğan, yaz etkinlikleri kapsamında Voleybol, Hentbol, Basketbol, Resim ve İngilizce kursları açtıklarını söyledi. Kursların 7-14 yaş grubunu kapsadığını belirten Müdür Zeki Aydoğan, çocukların yaz tatillerini iyi değerlendirebilmeleri için çaba harcadıklarını ifade etti. Daha sonra El İşlemeleri sergisinde vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Polat; ``Çok başarılı işler yapıldığını, nakış sanatının unutulmaması gerektiğini düşünüyorum`` dedi. Nakış sanatının Yahyalı’da belli bir kültür haline geldiğini ifade eden Polat, gelecek nesilleri aktarılabilmesinin önemli olduğunu belirtirken, açmış oldukları kursun amacının bu olduğunu söyledi.

KAYMAKAM POLAT, YAPIMI SÜREN OKULU GEZDİ
Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat, yapımı devam eden Sağlık Meslek Lisesi`ni ve Fatma Oral Kız Öğrenci Yurdu`nu gezerek inşaatla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmeye çalışılan, Hamdi Oral Sağlık Meslek lisesi ve Fatma Oral Kız Öğrenci Yurdunun bitirilme aşamasında olduğunu kaydeden Kaymakam Ziya Polat, ``İlçemize yeni bir okul kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz`` dedi.
Gelişen sağlık sektörü ile birlikte ara elaman ihtiyacının hat safhada olduğunu belirten Polat, bu sebeple Sağlık Meslek Liselerinin öneminin kat ve kat arttığını kaydetti. Yahyalı’nın eğitim başarı sıralamasında, Kayseri’nin ilçeleri arasında ilk sırada yer aldığını ve bu Sağlık Meslek Lisesinin de İlçe için önem arz ettiğini ifade eden Kaymakam Polat, ilçenin eğitimdeki tek eksiğinin yüksek okul olduğunu sözlerine ekledi.

 



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye