KAYINBABASINI POMPALI TÜFEKLE AĞIR YARALAYAN SANIĞA

KAYINBABASINI POMPALI TÜFEKLE AĞIR YARALAYAN SANIĞA

18 YIL HAPİS

 Kayseri´de kayınpederini pompalı tüfekle ağır yaralayan ve ´akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan tutuklu yargılanan 27 yaşındaki sanık, 18 yıl hapse mahkum oldu.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davaya Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi´nde tutuklu bulunan sanık İ.O. (SEGBİS) Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile sanık avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.
"DÜĞÜNÜ İSTEMEDİ, TARTIŞTIK VURDUM"
Sanık İ.O., mahkemede sorgu ve savunmasında tüm yaşananların sorumlusunun eşi olduğunu belirterek, "Biz eşim S.O.´yla resmi nikah ile evlendik ancak düğün yapmadık. 5-6 ay resmi nikahlı yaşadıktan sonra düğün yapmayı kararlaştırdık ve 25 Nisan´a düğün tarihi aldık. Kayınbabam D.K. bir türlü düğün yapılmasını istemedi, eşimi çok sevmeme rağmen babası düğünü istemedi. Daha sonra eşimin beni sosyal medyadan aldattığını öğrenince ayrılmaya karar verdim. Eşime bunun bedeli kan dökülecek. Sizden birisinin kanı dökülecek, bir ömür boyu vicdan azabı çekeceksin mesajını ben attım. Eşimin babası da sürekli beni ölümle tehdit ediyordu, namusumuza laf atıyorsun diye. Olay günü de konuşmaya gittim, onun silahının olduğunu bildiğim için pardesüme gizlediğim pompalı tüfekle onu evinin önünde beklemeye başladım. Sonra tartıştık ve o elini beline silahı almak için atınca ben de tüfek ile ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. 3 el ateş ettim. Kayınbabamdan özür diliyorum" diye konuştu.
KENDİSİNİ POMPALI TÜFEKLE VURAN DAMADINDAN ŞİKAYETÇİ OLMADI
Önceki celse duruşmaya katılan 50 yaşındaki mağdur kayınbaba D.K. ise olay günü evden işe gitmek için çıktığını, araca binmeden saldırıya uğradığını belirterek, "Tam aracımın kapısını açacaktım, ´Şşşşt, lan kıpırdama´ diye bir ses geldi. Damadım bana doğru geliyordu. Arkamı döner dönmez ateş etti. İlk kurşun sağ omzuma isabet etti. İkinci, boşa gitti. Üçüncü kurşun sağ kolum ile karın bölgeme geldi. Dördüncüyü de sıktı, o da kafama geldi, daha sonrasını hatırlamıyorum. Kolumda, omzumda halen saçmalar var, 23 gün hastanede yattım" ifadelerini kullanmış, ´Ben anasına ana dedim, o yüzden şikayetçi değilim´ diyerek sanıktan şikayetçi olmadığını söylemişti.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETTEN 18 YILA DÜŞTÜ
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu önce sanığın olayı tasarlayarak yaptığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, mağdurun ölmemesi ve olayın teşebbüste kalması nedeniyle tutuklu sanık İ.O.´ya sonuç ceza olarak, ´akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan 18 yıl hapis cezası verdi.


Haber Kaynak : İHA

Uyuşturucu ticareti yapan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası