KAYDERS YARDIM İSTİYOR

KAYDERS YARDIM İSTİYOR

Kayseri Dershane, Eğitim, Rehabilitasyon, Sanat, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAYDERS) yer sıkıntısı çekiyor. Dernek Başkanı Zeliha Köksal, yardım sahiplerini, halkın halka yardım projesi olarak tanımladığı projeye duyarlı olmaya çağırdı.

Yaklaşık 2 ay önce kurulan ve dershane imkanı bulamayan yoksul çocuklara üniversite öğrencileri tarafından ders verecek şekilde dershane hizmeti veren KAYDERS, şimdilerde kaynak ve yer sıkıntısı çekiyor. Dernek Başkanı Zeliha Köksal, halihazırda bir dershanenin mülk sahibinden, kiracı dershanenin tek katının kendilerine tahsis edildiğini ve burada faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Köksal, geçici süreli tahsis edilen mekandan sonra öğrencilere ders verebilecek bir yerleri olmadığını ifade etti ve yardımseverlerden kendilerine destek olmalarını istedi. Köksal, “Ne yapabileceğimizi ben de bilemiyorum. Kirasını kendimiz ödeye bilecek duruma gelinceye kadar birileri bize yardımcı olabilirse, bu bir çözümdür Bu halkın halka yardım projesi olduğu için şu ana kadar 1 kuruş harcanmış değil, yer tahsis edildi, gönüllü çalışıyoruz, öğretmenlerimiz para talep etmiyor. Bu konuda insanları duyarlı olmaya davet ediyoruz, zaten o çocukların problemlerini dinleseler bir kitap da olsa, silgi de olsa, kalem de olsa alır gelirler.” dedi.

Köksal, üniversiteli öğrencilerin ücret beklemeksizin gönüllü öğretmenlik yaptığı proje kapsamında, yaklaşık 100 öğrenciye 70 kadar öğretmen tarafından her hafta sonu ve istek olduğu takdirde hafta içlerinde de ders verildiğini belirtti. Daha fazla öğrenciden talep olduğunu dile getiren Köksal, yer sıkıntıları olduğu için taleplere karşılık veremediklerine de dikkat çekti.

Köksal, dershane eğitimi dışından çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını da söyledi. “Projemiz halkın halka yardım projesidir. Unutulmuş bir kısım var halkın arasında. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin hedefleri büyük olan çocukları var. Biz o çocukları bulmak için kapı kapı geziyoruz. Velileriyle görüşüp onların problemlerini dinliyoruz ve onlara yardım etmeye çalışıyoruz.” diyen Köksal, proje kapsamında psikolojik danışmanlar vasıtasıyla da çocuklara yardımcı olduklarını vurguladı. Çocuklardan bir ihtiyaç listesi istediklerini belirten Köksal, en çok istenen kalemlerin, kaynak kitap, kalem, çanta, bot, mont ve eşofman takımı olduğunu ifade etti.

Ders vermeye başladıkları 2 aydan bu yana öğrencilerden ve velilerinden olumlu dönüşler aldıklarını belirten Köksal, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti ve yer sorunlarının çözülebilmesi için hayırseverlerden yardım istedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”