KAYÇEV´E İLGİ

KAYÇEV´E İLGİ

NTV ekranlarında gündüz kuşağında; KAYÇEV´in yenilikçi ve örnek çalışmalarının anlatıldığı program, yoğun beğeni topladı.

Kocasinan Belediyesi´nin son teknolojiyle donatılmış Anadolu´nun tek ve modern geri dönüşüm tesisi KAYÇEV´de yapılan uygulamalar, yerel basının yanı sıra yaygın medyada da gündem oluşturdu. NTV ekranlarında gündüz kuşağında; KAYÇEV´in yenilikçi ve örnek çalışmalarının anlatıldığı program, yoğun beğeni topladı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın röportaj verdiği programda, özellikle KAYÇEV´in yaptığı çalışmalar sayesinde ülke ekonomisine ve doğaya önemli katkılar sağlandığına dikkat çekildi.

Geri dönüşüme büyük destek vererek Türkiye´ye örnek olduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ?Daha güzel yarınlara ulaşmamız için geri dönüşüme ayrı bir önem veriyoruz. Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda hassas bir belediyeyiz. Bu doğrultuda bünyemizde barındırdığımız teknolojinin son sistemleriyle donatılmış Anadolu´nun modern geri dönüşüm tesisi KAYÇEV ile kağıt, metal, plastik, cam, kompozit ambalaj ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Günlük 40 ton atık işleme kapasitesine sahip tesisimizde kaynağında ayrışmış olarak toplanan ambalaj atıkları tasnif edilerek yeniden ekonomiye kazandırıyoruz. Özellikle çevreci yaklaşımla daha yeşil Kocasinan için ağaç dikme etkinlikleri düzenliyoruz ve bunun yanı sıra geri dönüşümle de onbinlerce ağacın kesilmesini önlüyoruz. Biliyoruz ki; geri dönüşüm için yaşlı-genç demeden hep birlikte göstereceğimiz hassasiyet; tükenmez sandığımız doğal kaynaklarımızın korunması ve ülke ekonomisine iş gücü ve hammadde olarak katkı sağlanması açısından son derece önemlidir. Geri dönüşüm, yalnızca bugün yaşayanlar için değil, çocuklarımızın geleceğine de miras kalacak büyük bir kazançtır. Yani geri dönüşüm; bir nevi ?Geleceğin Teminatı´ demektir.? ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak; elektrik enerjisi ve sera faaliyetlerinin yürütüleceği iki yeni tesisi yakın dönemde hayata geçireceklerinin müjdesini veren Başkan Çolakbayrakdar, ?Kocasinan Belediyesi olarak doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.? diyerek sözlerini noktaladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"