KAYAK SPORUNUN ÖNDE GELEN İSİMLERİ BİR ARAYA GELDİ

KAYAK SPORUNUN ÖNDE GELEN İSİMLERİ BİR ARAYA GELDİ

HACILAR BELEDİYESİ, ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ESKİCİ ?TOHM MERKEZLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI?
CINGI ?BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ERCİYES´E BÜYÜK YATIRIM YAPTI?
EKİCİ ?KAYAK SPORUNA GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ?
KIYICI ?SPORTİF BAŞARIYI ANADOLU´YA GETİRMELİYİZ?
Kayak Federasyonu Başkanvekili Fatih Kıyıcı, Kayseri´ye geldi. Kıyıcı, ilimizde faaliyet gösteren kayak spor kulüplerinin temsilcileri ile Hacılar Belediyesi Keklik Tepesi Tesisleri´nde yemekli toplantıda buluştu.
Kayak Federasyonu Başkanvekili Fatih Kıyıcı, geride kalan kayak sezonunun değerlendirmesi ve kulüplerin istek ve dileklerini öğrenmek üzere Kayseri´ye geldi. Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Keklik Tepesi Tesisleri´nde yapıldı. Toplantıya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Musa Soykarcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve kulüp yöneticileri ile kayak federasyonu delegeleri katıldı.
İlimizde kayak sporunun geleceğine ilişkin görüşmelerin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici yaptı. Türkiye Olimpiyatları Hazırlık Merkezleri´nin kayak sporuna desteğini olacağını dile getiren Eskici şöyle dedi:
?Kayak sezonu sona erdi. Buna rağmen kışın olan birlik ve beraberlik sürüyor. Ferdi branşlarla ilgilenmesi kolay. İlimizde, kayak sezonun süresi az. Kısa sürede çok işler yapmak gibi büyük bir göreviniz var. Kış boyu çalışıldı. Sportif anlamda çok başarı elde edemedik ama yinede Kayseri olarak iyi durumdayız. Federasyonumuz, yeni bir yapılanma içindedir. Gelmiş olduğu konum itibariyle önümüzde daha farklı süreçler var. Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımız, kış sporlarını masaya yatırdı. Biz, kış sporlarına nasıl faydalı olabiliriz diye. Bu anlamda; Büyükşehir Belediyemiz ve Erciyes A.Ş, ortak yaptığımız projeler ile tabandan yeni sporcular seçerek belli seviyelere getirdik. Tabii ki bu durum yeterli değil. Kayak sporunun Kayseri´de, TOHM ile belediyelerimizin desteğini alarak sportif başarıyı da elde etmemiz gerekiyor. Olimpiyat merkezleri ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etmemiz gerekir. Bunları tek başımıza yapamayız. Bir birimizin eksikliklerini tamamlayarak başarıya ulaşabiliriz. Gençlerimizi yetiştirerek uluslar arası yarışlara gönderebilirsek, onlar orada Türk bayrağını dalgalandırdığı zaman hepimizin göğsü kabaracaktır.?
Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı şunları kaydetti: ?Büyükşehir Belediyemiz, dünya standartlarında bir kayak merkezi yapmak için Erciyes´e çok ciddi yatırımlar yaptı. Bizlerde, Erciyes A.Ş olarak bütün yönleri ile işletmeye çalışıyoruz. Çok şükür şimdiye kadar belli bir noktaya geldi. Erciyes örneğini ardından birçok şehir, bu modele geçmek için çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediyemizin bu yatırımı, sportif ve ekonomik anlamda katkı sağlamak. İşin sportif ayağı, şehrimizin markalaşması anlamında önemi rol oynuyor. Biz, buna çok önem veriyoruz. Bu gerçeği, sürekli olarak vurguluyoruz. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı yaptık ve bir modeli ortaya koyduk. Bundan sonraki sportif başarıların elde edilmesi, federasyonumuz ve gençlik merkezlerimizin programları içerisinde yer alıyor. Bizler elimizden geldiği kadar gayretimizi göstereceğiz.?
Kayak sporunun yaşı olmadığına dikkat çeken Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici şöyle konuştu:
?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüm, kayak zor dedi. Ancak bence kayak kolay bir spor dalıdır. 7´sinden 77´sine kadar her kesimin yapabileceği bir spor dalı. Biliyorsunuz bizim, Hasan dedemiz vardı. 77 yaşındaydı ve o bile kayak yapabiliyordu. Bende, 22-23 yıldır kayak yapıyorum. Ufak tefek dağcılığımız da var. 5 kez zirve tırmanışı yaptım. Erciyes, bizim yüz akımızdır. Bu bizim için büyük bir avantaj. Özellikle Hacılar ilçemiz açısından bakıldığında, çok önemli bir yeri var. Erciyes´in bir kapısı, Hacılar tarafında bulunuyor. Erciyes´te eskiye bakarak büyük gelişmeler oldu. Burada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin büyük katkıları var. Şuan görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Erciyes A.Ş´nin katkıları da küçümsenemez. Buranın hazırlanmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Erciyes´e 300 Milyon Euro´ya yakın yatırım yapıldı. Büyük kayak merkezlerini aratmayacak tesislere sahip olduk. 100 km´yi geçen pist ile 13 mekanik tesis ile hakikaten artık Dünya standartlarında bir kayak merkezimiz oldu. Termal su çıkarsa, Kozaklı gibi turizme açılacak. Hacılar´a, 6 kilometre uzaklıkta ve 6 dakikada ulaşım sağlıyoruz. Dünya´nın hiçbir yerinde böylesi yok. Bu nimetlerden faydalanmamız gerekiyor. Biz belediye olarak ve HADAK Kulübü olarak her zaman destekçiniz olacağız. Elimizden gelen tüm desteği sizlere sağlayacağız. Kayağı daha iyi noktalara getirmeliyiz. HADAK olarak Kayseri birinciliğimiz var. 36 madalya kazanma başarısı gösterdik. Türkiye 2.´si olan kayakçımız var. İnşallah bu başarıyı daha üst noktalara çıkartırız.?
Toplantının kapanış konuşmasını ise Kayak Federasyonu Başkanvekili Fatih Kıyıcı yaptı. Yapılacak olan mali genel kurulda sorun çıkmaması için gerekenin yapılması gerektiğini söyleyen Kıyıcı şöyle dedi:
?Başta bu güzel ev sahipliği için başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Kayseri´ye geldik ve ilk olarak il müdürlüğümüze ziyarette bulunduk. Daha sonra kulüp başkanları ile bir görüşmemiz oldu ve şimdi de buradayız. Çok sıcak karşılandık. Eksiklerimizi gördük. Görüşme fırsatımız olmayan kişilerle görüştük. Çok değerli fikir alış verişinde bulunduk. Turizm olarak Erciyes, sürekli olarak büyümekte. Bu durum bizleri gururlandırıyor. Yurt dışına gittiğimizde, bu proje örnek gösteriliyor. Bizim işimiz, sportif taraf olduğundan dolayı ve Erciyes´in pistleri çok güzel olması nedeniyle sportif açıdan bakıyoruz. Tabii sportif başarı anlamında çok gelişmedi. Bunda federasyon olarak bizimde sorumluluklarımız var. Kulüplerimizin ve genç yetişen antrenörlerimizin de var. Bunu en iyi şekilde yukarılara taşıyacağız. Tuğba Taşcı sporcumuz, geçilmesi çok zor başarılara imza attı. Sportif başarı anlamda, İstanbul en önde gidiyor. Bu kayak sporunun çıkmazıdır. Bunu sebeplerini konuşmuyoruz. İstanbul´un kayak şampiyonu olduğu, kayak spor doğru yolda değildir. Bunu değiştirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Federasyonumuz, belli süreçlerden geçti ve geçmeye devam ediyor. İyi organizasyonlara imza attığımızı düşünüyoruz.?

(SPOR SERVİSİ)



Develi belediye’de sessizlik sürüyor

Kayserispor’da gözler genel kurulda

Teşekkürler gençler

Cimnastik sporcuları’ndan 6 altın 1 bronz madalya

Kayserili atletten balkan şampiyonluğu

Yaz transfer dönemi 1 haziran’da başlayacak

Süper lig’de sezon sona erdi

Kayserispor, sezonu mutlu sonlandırmak istiyor

Büyükşehir spor a.ş. rekora koşuyor

Süper lig’de 38. haftanın hakemleri açıklandı

K.şeker sporlu millilerden çifte madalya

Kickboks dünya kupası sona erdi

Avrupa spor şehri kayseri

Başkan çamlı pfdk’ya sevk edildi

Kayserispor sivas’a hazırlanıyor

Sivas-kayser maçının tarihi ve saatti belli oldu