KATİLLERE CEZA YAĞDI

KATİLLERE CEZA YAĞDI

Melikgazi İlçesi İldem Mahallesinde aralarında husumet bulunan yaşlı adamı balkondan iterek ölümüne sebep olan sanıklara ve İncesu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'nde aralarında  çıkan tartışma sonrası eşini evlerinin  balkonundan atarak ölümüne sebep olan sanıklara ceza yağdı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen 2020 yılında gerçekleşmiş iki farklı cinayet olayının zanlılarına ceza yağdı.

İl davada 7 Ağustos 2020 tarihinde İldem Cumhuriyet Mahallesi Güneşli Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda yaşanan ve İsmail Y. isimli vatandaşın 3. kattaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetmesine neden olan ve aralarında kadın arkadaş nedeni ile husumet bulunduğu belirlenen sanıklar hakim karşısında hesap verdi. Tutuklu sanıklar A.Ş. ve H.K. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi -SEGBİS ile katılırken, tutuklu sanıklar Y.D. ve B.T. duruşma salonunda hazır bulundu. Ayrıca müştekiler ve sanık avukatları duruşmada yerini aldı. Mahkemede kendini savunan H.K., “Tek gerçek var ki bir insan öldü. Neyi hoş görüyorsanız o olsun” derken, B.T. ise, ”Biz olay yerine birini öldürmek için gitmedik. Üzgünüm, ben öleni tanımıyorum. Her şeyi H.K. yaptı. Biz uzaktaydık. Beraatımı istiyorum” diyerek kendini savundu. Tutuklu sanıklar Y.D. ve A.Ş. ise, suçsuz olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.  

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar B.T., Y.D. ve A.Ş.’ye ‘yağma’ suçundan 9’ar yıl 9 ay, tutuklu sanık H.K.’ye ise ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile ‘yağma’ suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Yine aynı mahkemede görülen bir diğer davada ise tutuklu sanık M.S., müşteki ve sanık avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, sanık M.S. hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması yönünde verdiği mütalaayı tekrar etti. Mahkemede yeğenleri adına ifade veren M.S.’nin kardeşi O.S., “Şu anda yeğenlerim iyiler. Ben çocuklar adına şikayetçi değilim. Çocuklar babalarını bekliyorlar. Çocuklar bakanlıkta verdikleri ifadeleri değiştirmediler” diye konuştu.

Mahkemede son sözü sorulan sanık M.S.'de, “Eşimin telefonuna bir mesaj geldi. ‘Bu nedir’ diye sordum. Başkada bir şey hatırlamıyorum. Ben bir karıncayı bile incitmedim. Benim suçum akşam olunca eve gitmek mi?” dedi.

Heyet tutuklu sanık M.S.’ye ‘eşi kasten öldürme’ suçundan 24 yıl hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.



Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi