KASKİ, OKULLARIN SU DEPOLARINI İNCELEDİ

KASKİ, OKULLARIN SU DEPOLARINI İNCELEDİ

KASKİ Genel Müdürlüğünce, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu ilçelerinde bulunan toplam 216 okulun su deposunun incelendiği belirtildi.

Son yıllarda okullarda bulunan su depolarının kontrol edilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, bu yılki alınan sonuçların geçen yıla oranla fark edilebilir bir şekilde iyileşme gösterdiğini belirterek, “Çocuklarımızın sağlıklı ve temiz su içebilmeleri için, okullarımızdaki rutin kontrollerimizi gerçekleştirdik. Depolardan ve şebekeden aldığımız numunelerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz sonuçlarında içme suyu depolarının geneline bakıldığında geçen yılki tarama sonuçlarına göre oldukça iyi” dedi.
Geçen yıl gerçekleştirilen okul tarama programının faydasını bu yıl gördüklerini kaydeden Batukan, “Bu yıl, okullarımızın büyük bir bölümünde içme suyu depo kullanımının azaldığını tespit ettik. Depo kullanımı olan okulların birçoğunda da depo temizlik ve bakımlarını gerçekleştirdiği görüldü. Ancak ne yazık ki birkaç okulumuzun su depolarında bakteri tespit edildi. Bu depoların en kısa zamanda temizlenmesi için de ilgili okul yöneticilerine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazıldı” dedi.
Binalarında su deposu kullanan abonelerin, depo temizliğine çok dikkat etmeleri gerektiğine bir kez daha dikkat çeken Batukan, “Suyun muhafaza edildiği su depolarına gereken bakım ve dezenfeksiyonun yapılmaması nedeniyle sular fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak kirlenmektedir. Genel Müdürlüğümüz tarafından abonelerimizin su deposuna kadar getirdiğimiz sağlıklı ve temiz su, içme suyu depolarında bekletilerek zamanla suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini kaybetmesine neden olmakta. Bunun sonucunda da suda hastalık oluşturan mikropların üremesine neden olmaktadır” diye konuştu.
Batukan, KASKİ Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu depo kontrolleri ve su analizleri ile Kayseri halkına ve geleceğin büyükleri olan çocuklara sağlıklı su içirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı