KASKİ KUPAYI ELLERİYLE VERDİ!

KASKİ KUPAYI ELLERİYLE VERDİ!

FIBA Kadınlar Eurocup’ta yine final, yine hüsran. Potanın perileri son 1 dakikasına 8 sayı önde girmesine rağmen farkın erimesine engel olamadı ve mücadeleyi 74-70 kazanmasına rağmen ilk maçı 66-61 kaybetmesinden dolayı kupayı rakibine verdi.

FIBA Eurocup’ta 2 kez üst üste final oynayan tek takım olma unvanını elinde bulunduran Kaskispor, yine hüsrana uğradı. Geçtiğimiz sezon rövanş maçını kaybederek kupayı kaptıran periler, bu sezon da rövanşta kendine yetecek skoru elde edemedi ve kupayı rakibine adeta elleriyle verdi. Rusya’daki ilk maçı 66-61 kaybeden periler, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan karşılaşmanın son 1 dakikasına 8 sayılık avantajla girmesine rağmen, daha sonra farkın erimesine engel olamadı ve mücadeleyi 74-70 kazanmasına rağmen kupaya veda etti.

 

Maç öncesinde salonda adeta bayram havası vardı. Kayserili basketbol severler perileri yalnız bırakmadılar. Mücadele öncesi Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde karşılaşmayı izlemeye gelen seyircilere 3 bin bayrak, 2 bin düdük ve bin 500 adet kaşkol dağıtıldı. Işıklı lazer gösterileri ve duman eşliğinde sahaya çıkan temsilcimiz Kaskispor taraftar desteğiyle maça iyi başlayan taraf oldu. Ancak daha sonra toparlanan konuk ekip ilk çeyreği 19-20 önde kapatan taraf oldu. İkinci periyot da tıpkı ilk periyot gibi karşılıklı sayılarla geçildi. Periyot sonlarına doğru taraftar desteğini de arkasına alan periler önce rakibini yakaladı ardından da art arda bulduğu sayılarla soyunma odasına 41-37 önde girdi.

 

Soyunma odasına önde giren Kaskispor 3.çeyreğe de oldukça iyi başladı. Uzun süre kupayı kazanmak için kendine yetecek skoru elinde bulunduran periler son çeyreğe kupayı kazanmış bir şekilde 10 sayı önde olarak girdi. Kapasitesi 10 bin seyirci sayısına ulaştırılan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde taraftalar son çeyrekte de takımlarını desteklemekten bir an olsun yılmadılar. Öte yandan Kaskispor maçını Kayserispor Kulüp Başkanı, yönetimi ve futbolcu kadrosu da tribünden takip etti. Şölen havası şeklinde geçmesi beklenen son periyodun son dakikalarında her şey tersine döndü. Son 1 dakikaya 8 sayı farkla önde giren periler, motivasyon kaybı ve aşırı heyecan dolayısıyla ellerindeki topu kaybettiler. Son çeyrekte potasında 19 sayı birden gören Kaskispor, bu zaman diliminde 13 sayı atınca fark eridi ve rüya tıpkı geçen sezon da olduğu gibi en tatlı yerinde kabusa dönüştü. Mavi-beyazlılar mücadeleden 74-70 galip ayrılmasına rağmen, Rusya’da oynanan ilk maçtaki 5 sayılık dezavantaj dolayısıyla kupaya veda eden taraf oldu.

 

DEMİREL, “TECRÜBE KAZANDI”

 

Maç sonrası Kaskispor yönetimi ve Kayserili basketbol severler kupa seremonisine katılmazken tüm salonda hüzün hâkimdi. Gözyaşları içerisinde salonu terk eden Kaskisporlu oyuncular ve basketbol severlere rağmen, rakip Dynamo Moskova takımında ise tam tersine bayram yaşanıyordu. Temsilcimiz yine 2.’lik madalyasını ve kupasını buruk bir şekilde alırken, Moskova takımı şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in elinden aldı. Seremoni sonrası açıklamalarda bulunan Demirel, “Dynamo Moskova takımı çok güçlü bir ekip. Bu maçı da tecrübeleri sayesinde kazandılar. Ancak Kaski takımı da 2 sene üst üste final oynayarak kupanın bir ucundan tutarak çok önemli başarının altına imza attı.”dedi. (Haber: Mustafa GÜRBÜZ)

 



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak