KASKİ, 3 MİLYON LİRALIK SU KAYIP KAÇAĞINI ÖNLEDİ

KASKİ, 3 MİLYON LİRALIK SU KAYIP KAÇAĞINI ÖNLEDİ

11 BİN KİŞİNİN 1 YILLIK SU İHTİYACI KORUNDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, 2019 yılında 11 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacı olan 3 milyon TL değerindeki 800 bin metreküp su kaçağını önlediklerini söyledi.

KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, fiziki su kayıp kaçaklarını önlemek için aralıksız çalıştıklarını ifade ederek, “Tüm ilçelerimizde ayırmış olduğumuz 149 alt bölgenin, 14’ünde saha çalışmalarımızı tamamladık. Bu bölgelerimiz SCADA sistemi ile takip edilmeye başlanmış olup, son teknolojik cihazlarla arızalar tespit edilmektedir. Yapılan bu çalışmalar ile birlikte 25 adet arıza giderilerek 11.000 kişinin 1 yıllık su ihtiyacı olan 3 milyon TL değerindeki 800 bin metreküp su kaçağı önlenmiştir” dedi.

Kayıp suları sisteme kazandırdıklarını da belirten KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, “Kayseri genelinde şebekeden kaynaklı fiziki kayıp kaçak suları dünya standartlarına indirmek için akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz çeşitli nedenlerle oluşan kaçakları tespit ederek yerini işaretliyor. Bulunan kaçaklar, ekiplerimiz tarafından çalışma yapılarak gideriliyor. Yapılan bu çalışmalar ile su kaybının önüne geçerek sisteme kazandırıyoruz” diye konuştu.

KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özdemir, kayıp kaçakları önlemek için bundan sonra da ekiplerin çalışmaları aralıksız sürdüreceğini belirterek şöyle devam etti: “2019 yılında 11 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacı olan 3 milyon TL değerindeki 800 bin metreküp su kaçağını, yaptığımız titiz çalışmalar sonucunda önledik. Su tesisatındaki boruların zamanla yıpranması, bağlantı yerlerinin deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü yitirmesi gibi pek çok neden var. Su kaçaklarının önüne geçmek amacıyla kayıp kaçak ekiplerimiz şehrimizin tüm caddelerinde, sokaklarında 2020 yılında da arama tarama ve dinleme faaliyetlerine 7/24 devam edecektir.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”