KARTAL KAVŞAĞINA

KARTAL KAVŞAĞINA

MODERN DÜZENLEME

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2023 hedefleri doğrultusunda Kayseri´de ulaşımı rahatlatma adına önemli çalışmalar yapacaklarını belirtti. Çelik, banliyö hattından,yeni raylı sistem hatlarına kadar ayrıntılı bilgi verirken, Kartal Kavşağı´nda da modern bir düzenleme yapacaklarını söyledi.Altı ayrı firmaya Kartal Kavşağındaki trafik akışı ile ilgili çalışma yaptırdıklarını belirten Çelik ?Burası önemli bir kavşak yeni projenin tamamlanması ile köklü bir çözüm üretilecek? şeklinde konuştu.
Başkanlığı döneminde en çok üzerinde duracağı konunun ulaşım olacağını ve ulaşım anlamında Türkiye´ye örnek gösterileceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, kartal kavşağına modern düzenleme yapılacağını belirtti.
Çelik konuyla ilgili şu bilgileri verdi.
??Öyle projeler yapacağız ki İnşallah önümüzdeki yıllarda ulaşım konusunda Türkiye´de en örnek gösterilen bir şehir olacağız. Mevcut durumumuza baktığımız zaman doğu batı yönünde 3 adet çevre yolumuz var. Birincisi eski bildiğimiz çevre yolu, ikincisi Güney Çevre Yolu, üçüncüsü Kuzey Çevre Yolu. Güney Çevre Yolu şimdiki iki ayağı var biri Nevşehir yol kavşağından OSB´ye kadar bir de Derevenk viyadügü´nün şimdi mevcut yapılan yeri. Mevcut yapılan doğu batı Aksında 3 Ana yolumuz var peki Dikey anlamda güney -kuzey anlamında baktığımız zaman Bağdat Caddesinden gelip sanayini içinden beş yola giden caddemiz var,birde Talas´a kadar giden bir caddemiz var Havaalanından başlayıp Kartal kavşağına kadar giden bir caddemiz var.
Eski Çevre yolunun hemen paralelindeki olan Demiryolu şehri adeta ikiye bölüyor. Dolayısıyla bu hatta üçünden kontrollü geçiş yapabiliyor. Bunun dışında yerler var ama önemli olan bu üç önemli aks Demek ki baktığımızda Az önce söylediğimiz OSB´ye çalışmaya gidenlerin ihtiyaçlar nelerdir? Bu planlamayı yaptı. Üretim ve sanayi merkezleri ile konut merkezlerin arasındaki bağlantı bizim ihtiyacımız Tabii ki şehir merkezine herkes gelmek istiyor bu bağlantıyı sağlamak bizim ihtiyacımız Havaalanı ,terminal, Tren Garı gibi yerlere ulaşmak buralar ile bağlantı bir ihtiyaç Çözüm noktasında baktığımız zaman Neler planlarımıza baktığımız zaman bir orta yolumuz var Biliyorsunuz Kocasinan Belediyesinde işe başladığımız Şimdi ise beraber yürüttüğümüz bir proje bu şehir içinde adeta üçüncü bir çevre yolu gibi iç çevreyol gibi çıkacak 17 kilometrelik bir yol. Meskun Mahal içerisinden geçmiyor yol ve kavşak anlamında da çok ışık olmayacağı için daha Akıcı ve daha hızlı trafiğin seyredeceği bir yol olacak ve asıl Az önce söylemiş olduğumuz hastane mobilya kent gibi merkezlere ulaşımımızı rahatlatacak bir yol olacak bunun bir bölümünü yaptık. Gültepe Bulvarı bizim Yapacağımız bir başka iş Gültepe Bulvarı Kartal kavşağından özel idare´nin oradan başlayıp Üniversite yolu Aşık Veysel Oradan da Tavlusun yolu boyunca viyadüğe kadar uzanacak bir yol Burada da Melikgazi belediyemizle işbirliği içersindeyiz. Biz Furkan Doğan yurdunun olduğu yere kadar olan kısmını Büyükşehir Belediyesi yapıyor Tavlusun Caddesi boyunca Melikgazi Belediyesi çalışma yapacak. Bu yolu da tamamladığımızda doğu batı arasında önemli bir işi bitirmiş olacağız Geldiğimiz noktada bu kavşağın en yoğun trafiği nerede ise yüzde altmışı Mustafa Kemal paşa Bulvarı´ndan Havaalanı belediye önünden gelen OSB´ye giden yönde Sadece bu yönü çözsek Kavşağı yüzde 63 çözmüş bulunuyoruz burada yaptığımız temel iş Nato Caddesi´nden Mustafa Kemal Paşa Bulvarı´nda gelenlerin alt kata alıp doğru OSB yönüne beklentisiz geçirmek sadece Talas yolunun trafiği fazla olduğu için Sadece tek Şeritlik bir yolu üste aldık. Kartal Kavşağı ile ilgili Buranın Uygulama projesi yapılıyor uygulama projesi biter bitmez ihalesi yapılacak bu sene İnşallah temelini atacağız Ve Önemli bir eseri Şehrimize kazandırmış olacağız Önümüzdeki dönemde de kaptı kavşakların çalışmalarını arttıracağız??
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti