KART, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINA YÜKLENDİ

KART, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINA YÜKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'ya parti avukatları ile birlikte basın karşısına çıktı. Kart daha önce yaptıkları suç duyurusuna bağlı olarak Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nın ikinci kez kovu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki yıl bütçe görüşmeleri esnasında dile getirdiği Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar Yargının 2. kez verdiği kovuşturmaya yer olmadığı” kararına rağmen, CHP Milletvekili Atilla Kart tarafından yeniden dillendirildi. Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu'nun konuyu Türkiye gündemine taşımasından sonra Başkan Özhaseki düzenlediği basın toplantısında CHP Lideri'nin açıklamalarındaki yalan ve yanlışları belgeleri ile ortaya koymuştu. 2007 yılında yerel mahkeme ve Yargıtay kararları ile kesinleşen konuyu Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Atilla Kart başkanlığındaki 18 CHP milletvekili yeniden Adliyeye taşıyarak suç duyurusunda bulunmuştu.

      Kayseri Adliyesinde görevli üç cumhuriyet savcısı yaklaşık 8.5 ay yaptığı inceleme sonrasında başta Başkan Özhaseki olmak üzere suçlanan çok sayıda belediye görevlisi ve vatandaşla ilgili olarak ikinci kez kovuşturmaya yer olmadığına” hükmetmişti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Savcılık kararını görmezden gelerek iddiaları bir kez dana yineledi ve Cumhuriyet Savcılarını suçladı…

 Kart, Cumhuriyet Halk Partisi Kuran-ı Kerim derslerine karşı mı çıkıyor?” yönündeki soruya CHP Kuran-a karşı çıkıyor gibi bir sözün sarf edilmesi kimsenin haddine değildir.Bu Dünyada kim ne kadar inanıyor yada inanmıyor, bunu kimse bilemez. Hiç kimse kimsenin inancını tartışamaz” dedi.

CHP Milletvekili Kart, öte yandan  Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevinin vakar ve şerefiyle bağdaşmayan, hizmetin aksamasına ve ihlâline yol açan, Türkiye Cumhuriyeti organlarını ve anayasal kurumlarını büyükelçilere istihbar eden, yargının bağımsızlığını ve güvenirliliğini ayaklar altına alan eylem ve davranışları sebebiyle dava açtık” dedi.



“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak