Karne Coşkusu her şeyi unutturdu

Karne Coşkusu her şeyi unutturdu

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Yurt genelinde milyonlarca öğrenci 2 haftalık yarıyıl tatiline girerken 333 bin 905 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı ilimizde Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulu’nda ki karne dağıtım törenine iştirak ederek minik yüreklerin karne heyecanına ortak oldular. 

İlimizde bin 137 okulda okuyan 333 bin 905 öğrenci, bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. İlmiye- Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.                               

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın karne coşkusuna ortak olup, heyecanlarını paylaşan Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç minik yüreklerin coşkularına katkı verirken; eğitim camiasının yılmaz neferleri eğitimcilerimiz de bu katkıdan keyif aldılar.                             

Karne töreni sonrası günün anlam ve önemine dair değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ilimizi eğitim alanında daha iyi bir noktaya taşıma gayretince olacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu “Yavrularımız tatilini yapacak ve daha dinlenmiş olarak da ikinci yarıya başlayacaklar. Velilerimize hayırlı uzun ömürler dilerken, öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Kayseri’mizin eğitimde aldığı mesafeyi biliyoruz. İnşallah daha fazlasını yapma adına hep beraber el birliği Kayseri’mizi eğitim alanında daha iyi bir noktaya taşıma anlamında gayret göstereceğiz”                                                                       

Vali Gökmen Çiçek’de eğitimciler şükranlarını sunup milli ruh içerisinde bu memlekete faydalı gençler yetiştireceklerine inancının tam olduğunun altını çizerek şunları kaydetti.  “Bugün karnelerini dağıttığımız öğrencilerin mutluluklarını, pırıl pırıl yüzlerini görüyoruz. Kazasız belasız bir dönemi çok şükür geride bıraktık. Kayseri'de bin 137 okulda, 33 bin 3905 öğrenci, 21 bin 870 öğretmenimiz var. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, gerçekten çok büyük bir camia. Birçok ilin nüfusundan fazla. Kayseri başarı sıralamasında ortalaması birçok ilin üzerinde ve çıta sürekli yükselmekte. Gittiğim her okulda, öğrencilerimizin özgüvenini ve öğretmenlerimizin fedakârlığını görüyorum. Öğretmenlerimizin fedakârca çalışmasını, öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluktan, tebessümden görüyorum. Kayseri Valisi olarak önümüzdeki dönemde daha büyük başarıların geleceğine inanıyorum. Özellikle hem akademik, hem de eğitim noktasında, milli ruh içerisinde bu memlekete faydalı gençler yetiştireceklerine inancım tam”           

Okullu günlere iki hafta ara veren öğrenci ve öğretmenler yorgunluk atmak üzere evlerinin yolunu tutarken gözlerine şimdiden ikinci yarıyılın heyecanı gözlemlenebiliyordu.

 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”