KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN'A

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN

ERÜ TEKNOPARK'DAN BİLGİ TRANSFERİ

HABERİ İZLE

Kısaca ‘TEKNOPARK' olarak adlandırılan Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Parkında geliştirilen profesyonel teknolojiyi ve  bilgi birikimi  kardeş ülke  Azerbaycan'a aktarmak için  hazırlıklar başlatıldı. Bu kapsamda Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi'nin daveti üzerine Azerbaycan'a giderek yerinde bilgi alış-verişi yapan Erciyes TEKNOPARK Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Gönülateş, konuyla ilgili haber ekibimize değerlendirmede  aynı milletin insanları olduğumuzun altını çizerek Azerbaycanlılar bizim kardeşlerimiz. Dolayısıyla bu işi gönül meselesi olarak bakıyoruz. Erciyes TEKNOPARK'i bir nevi Azerbaycan'a transfer edeceğiz” ifadesini kullandı…

Erciyes Üniversitesi TEKNOPARK ofisinde Azerbaycan ziyaretleri hakkında haber ekibimize bilgiler veren Erciyes Üniversitesi TEKNOPARK Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Gönülateş, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi'nin davet üzerine Azerbaycan'a gittiklerine dikkat çekerek, Azerbaycan'da üst düzey bir görüşme oldu. Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi , Azerbaycan'da Araştırma enstitülülerinin yöneticilerini atayan bu konudaki stratejik konuları alan bir mekanizmadır. Azerbaycan'a Erciyes TEKNOPARK' i tanıtıp, oradaki yapıyı görüp, bizim bilgi birikimlerimizi nasıl transfer edebileceğimizin yöntemlerini öğrenmeye çalıştık” değerlendirmesinde bulundu.

 

Gönülateş sözlerinin devamında Görüşmelerimizde özellikle Erciyes TEKNOPARK' ın sera girişimcilik programını Azerbaycan'a ihraç etmek gibi amaçla gittik. Fakat Azerbaycan mevzuat noktasında çok ciddi mana da eksiklikler var. Bu eksikleri nasıl tanımlarız. Azerbaycan'da Sn. Cumhurbaşkanının talimatıyla kurulmuş 3 tane TEKNOPARK var ama bunların mevzuat alt yapısı yok. Bu konuda mevzuat desteği sağlayacağımızı belirttik. Ayrıca Türkiye'deki AR-GE Merkezleri ile ilgili bilgiler verdik. Azerbaycan da da AR-Ge Merkezlerinin kurulabileceği yönünde görüşler sunduk. Özellikle mevzuat iyileştirme konusunda ortak bir mutabakat sağladık. Türkiye'deki mevzuatı Azerbaycan mevzuatına uygun hale getirebilecek bir alt yapı çalışmasının zeminini hazırladık. Azerbaycan ziyaretimizde Tecrübe Sanayi Fabrikasına gittik. Orada bize belirli tanıtımlar yapıldı. Bizde Kayseri'deki girişimcilik programımızı tanıttık” ifadelerini kullandı.                                       

Azerbaycan'da en çok dikkat çeken unsurun  kurumsallaşma eksikliği olduğunu vurgulayan Gönülateş sözlerini şöyle sürdürdü…   Azerbaycan' in potansiyeli çok yüksek. Ekonomik açısından iyi durumdalar ve bilgi bakımından iyiler fakat bunu organize edip belirli bir alana sevk edebilecek derecede yapılanmaya henüz gidilememiş olduğunu gözlemledik”                                                                                                            

Gönülateş sözlerinin sonunda;  İş modelleri geliştirilmesiyle ilgili Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi ile ortak görüş sağlandığına dikkat çekerek Azerbaycan Milli Bilimler Akademisinden Erciyes TEKNOPARK' a bir grup eleman gelecekler ve burada yetiştirilecekler. Onlara 2 ay süresince eğitim verilecek ve bu eğitimin de sürekliliği sağlanmış olacaktır. Erciyes TEKNOPARK' i bir nevi Azerbaycan'a transfer etmek istiyoruz. Onlarda bizim kardeşlerimiz. Aynı milletin insanlarıyız. Dolayısıyla bu işi gönül meselesi olarak bakıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimize Erciyes TEKNOPARK' daki profesyonel teknolojimizi bilgi birikimlerimizi Azerbaycan'a aktarmaya gayret göstereceğiz” ifadesinde bulundu.                                      



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı