KARDEŞ ÜLKE´DEN

KARDEŞ ÜLKE´DEN

BÜYÜKŞEHİR´E ZİYARET

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nca gerçekleştirilen ?Öz Yurtta Kardeş Eli? projesi çerçevesinde bir grup Azerbaycanlı öğrenci Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Başkan Çelik, iki kardeş ülkenin gençlerinin ilişkileri daha da geliştirmek için yaptıkları çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

?Öz Yurtta Kardeş Eli? projesi kapsamında kasım ayında Kayseri´den Azerbaycan´a giden Kayserili gençlerden sonra Azerbaycan´dan da 9 kişilik öğrenci grubu Kayseri´ye geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Azeri öğrencileri kabul ederek bir süre görüştü. 

Ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile Azerbaycan´ın başkenti Bakü´nün bir bölgesi olan Binegedi Bölgesi Gençlik ve Spor Müdürü Elvin Aslanov da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iki kardeş ülkenin gençlerinin birbirlerinin kültürünü, tarihini öğrenmeleri ve ilişkileri daha da artıracak şekilde çalışmalar yapmalarının son derece önemli olduğunu belirtti. Başkan Çelik, ?Kardeşlerimizi Kayseri´de ağırlamaktan son derece mutluyuz? diye konuştu.

Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici proje hakkında bilgi verirken Binegedi Bölgesi Gençlik ve Spor Müdürü Elvin Aslanov da, Bakü´de ağırladığımız Kayserili gençlerimiz gibi biz de Türkiye´yi bir başka ülkenin toprakları olarak görmüyoruz. Hedefimiz iki ülke arasında yıkılmaz bir köprü kurulması? dedi.

Proje çerçevesinde Kayseri´ye gelen Azeri gençler de Kayseri ile ilgili görüşlerini dile getirdiler ve Türkiye´de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Ziyarette Azeri gençler Başkan Mustafa Çelik´e Azerbaycan ve Karabağ´ı simgeleyen çeşitli hediyeler de takdim ettiler. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı