KARBONMONOKSİT GAZI ZEHİRLENMELERİNE KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI

KARBONMONOKSİT GAZI ZEHİRLENMELERİNE KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI

Kayserigaz, arbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı müşterilerini uyardı. Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, yaptığı açıklamada, kış aylarında soğuk ve lodos rüzgarlarının etkili olduğu Kayseri'de baca zehirlenmesi olarak bilinen karbonmonok

Bu nedenle vatandaşları baca gazı zehirlenmelerine karşı uyardıklarını belirten Bora, ''Kış hazırlıklarımızı tamamladık. Periyodik bakımlarımızı ve kaçak arama faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Aynı şekilde vatandaşlarımızdan da bazı beklentilerimiz var. Montajı uygun olmayan ve bakımı yapılmamış cihazlar karbonmonoksit gazı çıkışına sebebiyet vererek zehirlenmelere hatta ölümlere yol açabilir. Bu sebeple her yıl düzenli olarak doğalgaz cihazlarının bakımları yetkili firmalara, baca çekişi kontrolleri ve temizliği ise itfaiye birliğine yaptırılmalıdır'' dedi.
Bora, ortamdaki hava sirkülasyonunun da sağlanması için takılan menfezlerin kesinlikle kapatılmaması gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
''Müşterilerimizin güvenli ve sorunsuz bir şekilde doğalgaz kullanabilmeleri için doğalgaz cihazlarının bakımlarını ve daire iç tesisatının bakımlarını yetkili servisler aracılığıyla yaptırmaları gerektiğini önemle hatırlatırız. Doğalgaz kullanıcıları olan abonelerimizin, Kayserigaz'a bildirmeksizin tesisatlarında değişiklik yapmamaları gerekmektedir. Bu tür yanlış uygulamalardan dolayı istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Abonelerimizin mutlaka tesisat ve cihazlarını Kayserigaz yetki belgeli tesisatçı firmalar aracılığıyla gözden geçirmelerinin gerekmektedir.''
Kış aylarının yaklaşması ile doğalgaz faturalarının yükseldiğini, bu durumu fırsat bilip Kayseri'nin çeşitli mahallelerinde 'aracılık hizmetleri' adı altında faaliyet gösteren ve izinsiz fatura tahsilatı yapan iş yerleriyle bir bağlarının bulunmadığını kaydeden Bora, faturaların Kayserigaz tahsilat noktalarına veya otomatik ödeme talimatıyla anlaşmalı bankalara ve PTT şubelerine ödenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı