KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI KUTLANIYOR

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI KUTLANIYOR

''TRAFİK KAZALARI, TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN ORTAK ÇABASINI VE DUYARLILIĞINI GEREKTİRMEKTEDİR''

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, ''Trafik kazaları, toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasını ve duyarlılığını gerektirmektedir'' dedi.
Vali Yılmaz, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yılmaz mesajında, ''Kimi zaman facia boyutuna ulaşan, çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra, büyük ekonomik kayıplara neden olan trafik kazalarının sona ermesi için büyük gayretler sarf edilmektedir. Teknolojik gelişmelerle birlikte taşıma ve ulaşım araçları çeşitlilik kazanmış, özellikle kara ulaşımında trafik yoğunluğu artmış, dikkatsizlik, eğitimsizlik ve kural tanımazlık sonucu meydana gelen kazalar, insan yaşamını tehdit eden en önemli sorunlardan biri durumuna gelmiştir. Bu sorumluluk yalnız kurallara uymak ve uygulamak değil, başkalarını da bu konuda yönlendirmek, toplumda trafik bilincinin oluşması için çaba göstermek, trafik sorunlarına duyarlı bir kuşak yetişmesine katkıda bulunmaktır'' ifadelerini kullandı.
Mesajında, ''Trafik kazaları, toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasını ve duyarlılığını gerektirmektedir'' diyen Yılmaz, ''Önlemler, uyarılar ve yasal düzenlemeler, trafik kazalarının önüne geçilebilmesinde ne yazık ki yeterli olmamaktadır. Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesi için, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın-yayın organlarına, en çok da kazalardan doğrudan etkilenen ve büyük acılar yaşayan vatandaşlarımıza görev ve sorumluluk düşmektedir. Trafikte kural tanımazlığın, beklenmeyen acı sonuçlar yaratabileceğini tekrar hatırlatarak, kazaların önlenmesi konusunda herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle, tüm vatandaşlarımın bu gününü kutluyor sağlıklı ve kazasız günler diliyorum'' dedi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti