KARATE YAPAN ÇOCUKLARIN BAŞARI ORANI ARTIYOR

KARATE YAPAN ÇOCUKLARIN BAŞARI ORANI ARTIYOR

ANTRENÖR BALKAYA AÇIKLAMASINI BİLİMSEL DENEYLERE DAYANDIRDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Yaz Spor Okulları´na ilgi her geçen gün artıyor. Kay Grup´a konuşan Karate Antrenörü Tekin Balkaya, ?Karate yapan çocukların başarı oranı yüzde 30 artıyor? dedi.
Yaz spor okulları, hız kesmeden etkinliklerini sürdürüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan okullarda, birçok branşta eğitim veriliyor. Yoğun ilgi süren kurslardan bir tanesi de karate.
Ferdi sporlar merkezinde antrenörleri gözetiminde savunma sanatını öğrenen çocuklar hallerinden oldukça memnun. Hem oyun oynuyorlar hem de güzel vakit geçiriyorlar. Çocuklar antrenör gözetiminde çalışırken, aileler ise çocuklarını beklerken spor yapma imkanı buluyor.
Kay Grup Spor Servisi olarak bizde, karate kursunu yerinde gördük. Miniklerin neler öğrendiklerini izledik ve izleyicilerimiz için görüntüledik.
Eğitim süreci ve karatenin çocuklar üzerindeki etkileri hakkından grubumuza konuşan Karate Antrenörü Tekin Balkaya şöyle dedi: ?Karate, kendini savunma sanatıdır. Yaz okullarında her zaman olduğu gibi karateye ilgi büyük. Çocuklar burada, veliler ise diğer salonlarda antrenman yapıyorlar. Burada da iki tane velimiz var. Çocukları ile gelip karate yapıyorlar. Burada ki eğitim temel hareketlerle başlıyor. Sonra kendini tanıyor. Vücudunu tanıyor. Elini ve ayağını kontrol etmesini öğreniyor. Karate, sadece vücut ile yapılan bir spor değildir. Karate de beyin ve vücut beraber çalışır. Böyle olunca, başarılı olunacak bir spor branşıdır. Hangi sporu yaparsanız yapın ancak düzenli olarak bu sporu devam ettirin. Karate, 7´den 70´e herkesin yapabileceği bir spor dalıdır. Öğrencilerimiz, bu sporu yaptıklarında derslerinde de çok başarılı oluyorlar. Bilimsel deneylerle de bu durum görülmüştür. Karate yapan sporcu ile yapmayan çocuk arasında yüzde 30´luk başarı farkı oluşuyor. Bütün veliler, çocuklarının boş zamanlarını değerlendirmeleri için spora yönlendirmelidir. Bu sadece karate için değil başka spor dalarlıda olabilir. Sporla uğraşan çocuk, bütün kötülüklerden uzak kalır. Dışarıda boş boş gezeceklerine aileler, çocuklarını spora göndermeli?

 



İlk kadın başkan hakaretin cezası verildi

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti