KARANLIKTA EĞİTİM OLMAZ

KARANLIKTA EĞİTİM OLMAZ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BİRİNCİ DÖNEMİ TAMAMLANDI

Yurt genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşarken; ilimizde 309 bin öğrenci karne aldı. Vali Şehmus Günaydın başta olmak üzere ilimiz protokolü Mehmet-Zeynep Akköse İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine iştirak ederek minik yüreklerin karne sevincine ortak oldular. Vali Günaydın karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada; eğitim olanaklarının daha iyi noktalara gelmesi için kamu yatırımlarıyla birlikte hayırseverlerinde desteklerinin önemli olduğunun altını çizerken 2023 yılından önce belirlenen hedeflere ulaşacaklarını kaydetti.

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. İlimizde 309 bin öğrenci karne heyecanı yaşarken, Mehmet- Zeynep Akköse İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, idareciler, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti.

Vali Günaydın okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Sınıflara girerek karneleri dağıtan Vali Günaydın ve beraberindekiler öğrencilerin isteği üzerine Mehmet- Zeynep Akköse İlkokuluna bir kütüphane yapılacağının da müjdesini verdi.

Karne dağıtım töreninin ardından açıklamalarda bulunan Vali Günaydın, ilimizdeki eğitim olanaklarının daha iyi noktalara gelmesi için kamu yatırımlarıyla birlikte hayırseverlerinde desteklerinin önemli olduğunun altını çizerken sözlerini şöyle sürdürdü. “2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlamış bulunuyoruz. Bu dönem içerisinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde büyük çaba ve gayret gösteren yöneticilerimize, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Velilerimize teşekkür ediyoruz. Çünkü biz milletimiz için eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Son yıllarda eğitime yapılan yatırımların sonuçlarını da çok iyi bir şekilde alıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sonuçları çok daha iyi noktalara olumlu bir şekilde taşıyacağız. Tabi bunun için her fırsatı değerlendirmek lazım. İlimizde eğitim fırsatını daha iyi noktalara götürmek için kamu yatırımlarının yanında hayırseverlerin yatırımları da çok önem arz ediyor. Ben buradan hayırseverlerimize de teşekkür etmek istiyorum. Bu programı düzenlediğimiz okulda bir hayırseverimiz 6 ay gibi kısa bir sürede yaparak bizlere teslim etti. Çocuklarımız pırıl pırıl tertemiz bir ortamda eğitim ve öğretimlerini devam ettiriyorlar. Bunun gibi pek çok eğitim ve kamu kurumunun yapımında katkısı olan emeği olan bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Biz önümüzdeki yıllarda ülkemizin eğitimde hedeflerinden olan tekli eğitime geçmesi için ilimizde de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çocuklarımızın sabahın beşinde altısında kalkıp ikili eğitimle öğrenimlerine devam etmeleri bizim kabul ettiğimiz bir husus değil. Bunu bir an önce düzeltmek istiyoruz. 2023 yılında hedeflenen bu noktaya daha önceden ulaşabilmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Hemen hemen her ay bir protokol yapıyoruz. Ben tekrardan tatilin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. “.

AK Parti Milletvekili Taner Yıldız ise konuşmasında , “Sadece bir karne töreni değil, Türkiye’nin geleceğini görüyoruz bu sınıflarda. Böyle cıvıl cıvıl gözleri parlayan ve inşallah ülkemizin bütün görevlerine talip olacak Türkiye’yi her yönüyle beraber kalkındıracak çocuklarımız var. Kendilerini tebrik ediyoruz ve iyi tatiller diliyoruz” ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"