KARA GÜNE YEŞİL DESTEK

KARA GÜNE YEŞİL DESTEK

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri tarafından Soma’da hayatını kaybeden madenciler anısına ağaç dikme etkinliği yapıldı.

Türkiye’yi yasa boğan maden faciasına, yurdun her yerinden destek gelmeye devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre 284 kişinin öldüğü facianın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi öğretim görevlileri, idari personel ve öğrencileri tarafından Çınar, Ladin ve Ihlamur türünden oluşan 65 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikme ekinliğine ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır, öğretim görevlileri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Millet olarak yasta olduklarını ve büyük üzüntü duyduklaırnı dile getiren ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur, “Soma’da çok üzücü bir hadise meydana geldi. Dolayısıyla oradaki vatan evlatları o toprağa düşen fidanların yerine birer tane fidan dikmeye karar verdik. Ben bu düşüncesinden dolayı Sayın Dekanımı kutluyorum. Milletçe yastayız. Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara Allah sabır versin. Bu durum bize bir şiiri hatırlattı. Keşke bu vesileyle hatırlamasaydık“ diye konuştu.
Daha önce katıldığı bir programla bir karşılaştırma yapan Keleştemur, “Alnımdaki yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası” diye Orhan Veli’nin bir şiiri vardır. Bugün bize onu hatırlattı. Sabahleyin de bir süt koşusu vardı. Süt önemini topluma anlatmak ve süt bilincini oluşturmak içindi. Orada da şu aklıma geldi; orada çalışanların yüzlerinde kömür karası var. Ama kalpleri süt kadar temiz, süt gibi beyaz insanlardı. Tekrar hepsine Allahtan rahmet diliyorum. Bugün sayın emniyet müdürümüz ile beraberdik. Sağ olsun oda törenimize katıldı. Bir daha Allah böyle acılar göstermesin. Geldiğiniz içinde hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
ERÜ İletişim Fakültesi dekanı Hamza Çakır ise, 3. ağaçlandırma projesi yaptıklarını söyledi. Çakır, “Soma’da yaşanan olaydan millet olarak büyük üzüntü duyduk. Bizler de bugün burada onların anısını ağaç dikerek yaşatmaya çalışacağız. Fakültenin her tarafının ağaçlandırılması için böyle bir proje yürütüyoruz. Umarım ağaçlandırmadığımız yer kalmaz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur, İl Emniyet Müdür Mustafa Aydın ve ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır, madende hayatını kaybedenler anısına bir ağaç dikti.

 



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti