KAR VOLEYBOLU AVRUPA KUPASI BAŞLIYOR

KAR VOLEYBOLU AVRUPA KUPASI BAŞLIYOR

Erciyes Dağı uluslararası bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Kar Voleybolu Avrupa Kupası´nın 1. Tur Karşılaşmaları Erciyes´te gerçekleştirilecek.

2017 CEV Kar Voleybolu Avrupa Kupası Erciyes Dağı´nda bugün başlayacak. 18-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kar Voleybolu Avrupa Kupası´nın 1. Turu ilk kez Erciyes´te gerçekleştirilecek. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Türkiye Voleybol Federasyonu ve Erciyes A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan Kar Voleybolu Avrupa Kupası´na Türkiye, Romanya ve Slovakya gibi ülkelerden 13 erkek, 10 bayan olmak üzere 23 takımın katılacak.

CINGI ? ERCİYES´TE BU FAALİYETLERİ SÜREKLİ HALE GETİRECEĞİZ?

Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, ?Kar Voleybolu Kupası´nın Türkiye´de ilk kez başlangıç ayağını Kayseri´de yapacağız´ dedi. Cıngı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

?Bu hafta sonunda gerçekleştireceğimiz en önemli etkinlik, ülke olarak sahip çıktığımız Avrupa Voleybol Konfederasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu´nun ülkemizde ilk kez uygulamaya koyacağı, Kar Voleybolu Avrupa Kupası´nın başlangıç ayağını Erciyes´te yapacağız. Erciyes netice itibariyle kış sporları merkezi olmasına rağmen karla yapılabilecek bütün aktiviteleri Erciyes´te yapmaya gayret ediyoruz. Her hafta Erciyes´te farklı bir organizasyon gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kar voleybolu turnuvası da Türkiye´de ilk defa başlayacak. Dünya´da ilk kez 2008 yılında oynanmaya başladı. 2015 yılından itibaren de ulusal ve uluslar arası kategoriye alındı. Bu yıl da ikincisi düzenleniyor. Bizim açımızdan çok önemli bir aktivite olacak. Sadece Türkiye´de değil Avrupa´da da ses getirecek. Organizasyon için paydaşlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Hedefimiz, bu işleri bir kez yapıp bırakmak değil, sporun kitlesel bir kavram olduğu gerçeği ile Erciyes´te bu faaliyetleri sürekli hale getirmek.?

ASLANTAŞ ?ERCİYES´TE TURİZM İLE SPORU BİRLEŞTİRECEĞİZ"

Türkiye Voleybol Federasyonu As Başkanı Alper Sedat Aslantaş ise bu şampiyonanın ilk ayağının ilk kez Türkiye´de yapılacağına dikkat çekerek, şöyle dedi: ?Erciyes´in turizm potansiyeli ile sporu birleştireceğiz. En kapsamlı şekilde bu organizasyonu Erciyes´te yapacağız. Değişik ülkelerden sporcular bu şampiyonaya katılacak.?

Diğer yandan müsabakalar erkekler ve bayanlar kategorilerinde ayrı ayrı çift eleme usulüne göre oynatılacak. Turnuva sonunda her bir kategoride ilk 8´e giren takımlara para ödülü ve kupaları verilecek. Erciyes Kayak Merkezi, Develi Kapı´da ilk müsabakalar bugün sabah 09.00´da üç sahada başlayıp, akşamüstü 17.00´ye kadar devam edecek. 19 Şubat Pazar günü ise müsabakalar erkeklerde ve kadınlarda yarı final maçları ile sabah 09.00´da başlayacak. 10.00´da üçüncülük maçları oynanırken final müsabakaları ve ödül töreni ise 11.00-12.45 saatleri arasında yapılacak.  

Haber: Şevket Tekin

 



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’