KAPUZBAŞI ŞELALELERİ

KAPUZBAŞI ŞELALELERİ

DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri´nin Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Takım Şelalelerinde incelemeler yaptılar.
İlçenin Ulupınar Mahallesi´ ne helikopter ile gelen bakanlar, buradan araçla Kapuzbaşı Şelalesi´nin bulunduğu yere geçti.
Mahalle halkının sevinç gösterilerinde bulunması üzere halka hitaben konuşan Bakan Özhaseki, bölgenin turizmde daha önemli bir seviyeye gelmesi için bölgede yapılacak çok iş olduğunu belirterek şunları söyledi. Özhaseki; ? Yoldan başlayarak, buranın turizme kazandırılması için neler yapabiliriz diye bakanımız, sağ olsun bize tatil gününü ayırarak buraya kadar geldi. Aynı zamanda TOBB Başkanımız Rıfat Bey´de burada. Beraberce buraya bir formül bulup, hem Kayseri´ye bağlantısını sağlamaya çalışacak, hem de dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan burayı, turizme kazandırmaya çalışacağız. Buraya gelirken yolda, bu bölgeye ne yapabiliriz diye konuştuk, tartıştık. Neler yapacağımızı da hafif bir ayarını verdik. Biraz sonra da gezdiğimiz yerlerde de kesinleştiririz. İlgili arkadaşlarımız hep burada. İnşaallah bir proje yaptırıp, bu projeye uygun olarak ta yapımını gerçekleştirip, gerçekleşince de zaten burası Türkiye ile yeniden bütünleşir. Mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkar. Ve buradaki kardeşlerimizin de kazancı artar. Burası eskiden mahrumiyet bölgesiydi. Cenab-ı Allah buraya Cenneti vermiş, bu cennette siz mahrum vaziyetteydiniz. Önce buraya proje yapılıyor. Proje hazırlanıp uygulamaya geçerken, gerek kendi bakanlığımdan gerekse bakanımızdan sonrada Kültür Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımızla görüşerek buraya ne gerekiyorsa yağdıracağız. Bir iki sene içinde inşallah burayı yeniden ihya edeceğiz. Buraya gezmeye gelmedik. İş yapmaya geldik. Nasıl yapacağımıza karar vermeye geldik. İşte bu kararları verip yavaş yavaş uygulayacağız? şeklinde konuştu.
Ülke turizminin önemli değerlerinden olan şelalelere gerekli yatırımların yaparak dünya turizmine kazandırmak istediklerini belirten Bakan Eroğlu´ da konuşmasında şunları kaydetti. ? Bura ile alakalı çok muhteşem düşüncelerim var. Burası Milli Parklar ama biz burasını dünya turizmine kazandırmak istiyoruz. Zengin turistlerin geleceği bir yer haline dönüştüreceğiz. İnşallah, hem sizlere çok güzel bir kazanç sağlayacağız, hem de burayı dünyaya tanıtacağız. Gelirken havadan gördük. Gerçekten burası muhteşem. Ben burayı tanıtmak için diyorum ki ?Dünyada Cenneti Görmek İsteyen, Gelsin Kapuzbaşı´na?. Bu slogan ile hareket edeceğiz. Merak etmeyin kardeşlerim, bırakın sizleri mağdur etmeyi, sizlerin önünü açmak için güzel hizmetler yapacağız. Çevre Şehircilik Bakanımızda bu konuda gerekli desteği verecek, TOBB Başkanımızda destek verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı emrinizde. Yolundan, çevre düzenlemesine, tanıtılmasına, sizlere yeni imkânlar açılmasına kadar her şeyi yapacağız. Sizlere hizmet etmek bizim için ibadettir. Burayı dört dörtlük yapacağız. Buraya bir şey yapılırken buradaki halkın görüşü mutlaka alınacak. Siz isteyeceksiniz bizde yapacağız.? diye konuştu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından ilçenin taleplerinin anlatıldığı sunumun ardından, bakanlar Kapuzbaşı Şelalelerini gezerek yetkililerden bilgiler aldırlar.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ´na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve diğer yetkililer eşlik etti.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"