KANSERE MEYVE SEBZE

KANSERE MEYVE SEBZE

KANSERE KARŞI MEYVE VE SEBZE TÜKETİN - YEŞİL ÇAY İÇ KANSERİ YEN Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, kansere karşı bol sebze, meyve tüketilmesi ve yeşil çay içilmesi tavsiyesinde bulundu.

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle açıklama yapan Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, vücuttan toksik maddeleri atabilme özelliğine sahip meyve, sebze, yeşil çay ve baharatların kanseri önlediğini söyledi.

Kanser ve beslenme ilişkisinde beslenmeyi tümüyle değerlendirmek gerektiğini ifade eden Deniz şöyle konuştu: “Örneğin meme kanseri yapılan araştırmalarda kadınların menopozdan sonra trigliserid ve kollesterol düzeylerinde yükselmeyle alakalı. Yani günlük aldıkları yağ miktarları ya da tükettikleri yağ, kilolarını korumaya da dikkat etmeleri gerekiyor. Bunun dışında aşırı tuzlu yiyecekler tüketmek, turşu, salamura tüketmek de mide kanserini tetikler, bu da açıklamalarda çıkan bir sonuç. Bunları beslenmemizden çıkarmamız gerekiyor. Bunlara ek olarak sebze ve meyve tüketimimize ağırlık vermeliyiz. Özellikle sebzenin her türünü enginar, kereviz, brokoli, karnabahar, havuç tüketmeliyiz. Havuç çok güçlü bir antioksidandır mesela. Vücuttaki fazla zararlı olan maddelerin atımını sebzeler yardımcı olacaktır. Bitki çayları da destek olacaktır yine buna artı olarak. Meyvelerde de yüksek vitamin, mineraller olduğu için de yine kanserden koruyucu etkileri vardır.”



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek