KANSER HASTALARININ TEDAVİLERİ DEVAM ETMEKTEDİR

KANSER HASTALARININ TEDAVİLERİ DEVAM ETMEKTEDİR

PROF. DR. METİN ÖZKAN KANSER HAFTASI VESİLESİ İLE HABER EKİBİMİZE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesi ile haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji- Onkoloji Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Özkan, pandemi döneminde kanser hastalarının ciddi sıkıntılara düşebildiklerini, bununla birlikte gerekli önlemlerin alınmasıyla hastaların tedavilerine izole bir ortamda sorunsuz şekilde devam ettiklerini ifade etti.

1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesi ile haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji- Onkoloji Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Özkan, covid 19 virüsü nedeniyle kanser hastalarının ciddi sıkıntıya düşebildiklerini ancak alınan önlemlerle birlikte hastaların tedavilerinin izole ortamlarda sorunsuz şekilde devam ettiklerini belirterek şunları kaydetti. “Kanser hastaları pandemi döneminde ciddi sıkıntılara düşebiliyor. Bununla ilgili bizler gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Hastalarımıza da önerilerde mutlaka bulunuyoruz. Öncelikle bu süreçte kanser hastaları ne yapabilir bundan bahsetmek istiyorum. Kanser hastaları ya da yeni ameliyat olmuş kanser tedavisi gerekliliği olan hastaların bir şekilde tedavilerini tamamlamaları, devam etmeleri gerekmektedir. Biz bu bağlamda başvuran hastalarımızı kabul ediyoruz. Onların tedavileri ile çok yakından ilgileniyoruz. Bu dönem içerisinde tedavilerini nasıl az riskli şekilde devam ettirebilirler bunun uğraşı içerisindeyiz. Öncelikle olarak önlemlerimizi üst düzeyde uyguluyoruz. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Ayaktan Tedavi Ünitesi tamamen diğer hastanelerden izole bir şekilde tedavilerine devam etmektedir. Giriş ve çıkışları kontrollü bir şekilde yapıp ve mümkün olduğunca az kişinin servisimize girişini sağlıyoruz. Dezenfekte ve temizliğe bu dönemde çok daha dikkat ediyoruz. Personellerimiz koruyucu maske ve kıyafetlerle hastalara yardımcı oluyor. “

Sözlerinin devamında kanserden korunmamın bazı altın kuralları olduğu, covid 19 salgınında da göründüğü gibi sigara içenlerin her zaman tehdit altında olduklarına dikkat çekerken şu ifadelerde bulundu.“Kanserden korunmamın bazı altın kuralları var, bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Öncelikle yaşam tarzımızı iyi belirlememiz lazım. Kilolarımıza dikkat edip buna bağlı olarak da beslenme şeklimize dikkat etmemiz gerekiyor. Tek tip beslenmeden mutlaka kaçınmamız gerekiyor. Rafine gıdaları çok fazla tüketmeyip yeşillikleri ve özellikle meyve sebzeleri tüketmemiz önem arz ediyor. Protein, karbonhidrat, vitamin türü gıda beslenme alışkanlarımızı bir düzen içerisinde dengeli yapmamız gerekiyor.  Sigaradan korunmamın altın kurallarından bir tanesi de sigaradır. Sigarayla mücadele etmek kanseri azaltacak en önemli faktörlerden bir tanesidir. Covid 19 salgının da gördüğümüz gibi sigara içenlerin ne kadar risk altında olduğu görülmektedir. Sigara içenlerde covid virüsünün akciğerlerde hasar yapma oranı 14 kat artıyor. “ Sözlerinin sonunda Kanser’in en sık ölüm nedeni olan ikinci hastalık olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Metin Özkan özellikle son yıllarda uygulanmaya başlayan ‘İmmünoterapi Tedavisi’ ile bazı kanser gruplarında önemli başarılar sağlandığına da dikkat çekti.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı