KANSER HASTALARI İÇİN PATENLE TÜRKİYE'Yİ DOLAŞACAK

KANSER HASTALARI İÇİN PATENLE TÜRKİYE'Yİ DOLAŞACAK

İranlı patenci Ekber İbrahimzade, kanser hastalarına maddi katkıda bulunmak için patenle yaklaşık 6 bin 500 kilometre yol katedecek

 Mustafa Önal/Sercan Küçükşahin - İranlı patenci Ekber İbrahimzade, kanser hastalarına maddi katkıda bulunmak için Türkiye'de pateniyle yaklaşık 6 bin 500 kilometre yol katedecek.
Ekber İbrahimzade (27), hazırlıklarını sürdürdüğü Kayseri'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar pateniyle uzun etaplı dört tur gerçekleştirdiğini, beşinci turdaki hedefinin dünya rekorunu kırmak olduğunu söyledi.
Tur sırasında sponsorlardan elde edeceği maddi kaynakla kanser hastalarına destek olmayı hedeflediğini ifade eden İbrahimzade, şunları kaydetti:
''Şimdiye kadar İran ve Kanada'da 4 tur yaptım. Bu turumda dünya rekorunu kırmayı ve kanser hastalarının tedavisi için yardım toplamayı düşünüyoruz. Yaklaşık 30 şehirden geçerek 6 bin 500 kilometrelik rekor denemesi yapacağız. Bu sürede bütün şehirlerde elimizden geldiği kadar kanser hastaları için faaliyet göstereceğiz. Kanserle ilgili bilgilendirme amaçlı olarak topluluklarla görüşeceğiz.''
Rekor denemesi için uzun zamandır çalıştığını bildiren İbrahimzade, ''9 aydır bu proje için hazırlanıyorum. Günlük olarak patenli, patensiz, koşu, yüzme gibi çalışmalar yapıyorum. Bir hafta içinde turumuz Kayseri'de başlıyor. Turun süresini 3 ay gibi tahmin ediyoruz ama biraz daha uzayabilir. Benzeri turlar Amerika ve İtalya'da yapıldı. Bir İtalyan dünya rekorunu için 6 bin 100 kilometre gibi bir denemede bulundu'' diye konuştu.

-''Kanser hastalarına 400 bin lira aktarmayı düşünüyoruz''-

Daha önceki turları da yardım amaçlı yaptığını belirten İbrahimzade, ''O turların gelirleri yine yardım kuruluşlarına aktarıldı. Dördüncü turumu Japonya'daki tsunamide zarar görenler için yaptım ve 50 bin dolar yardım toplayıp Japonya'ya gönderdik'' dedi.
Projeye sponsorlardan destek bekleyen İbrahimzade, şöyle konuştu:
''Bu proje kapsamında elbisem ile eskort araçların üzerine sponsor olacak firmanın amblemlerini düşünüyoruz. Projenin olması için firmaların duyarlı olması lazım. Birkaç firmayla görüşmelerimiz oldu. Kanser hastalarının tedavileri için bu çalışmayı yapıyoruz. Bu organizasyondan kanser hastalarına 400 bin lira aktarmayı düşünüyoruz. Sponsorların ilgi göstermesi durumunda bu rakam 1 milyon liraya kadar da çıkarılabilir.''
İbrahimzade rekor denemesini Türkiye'de yapmasının nedenini ''4 yıl Türkiye'de yaşadım. 'İlk dünya rekor denemem Türkiye'de olacak' diye Türk insanına söz verdim. Şimdi de bu sözümü yerine getirmek için Türkiye'ye geldim'' diye açıkladı.




Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti