KANSER ARAŞTIRMA KURUMU ŞUBE BŞK. PROF.DR.ÖZDEMİR:

KANSER ARAŞTIRMA KURUMU ŞUBE BŞK. PROF.DR.ÖZDEMİR:

?ÜLKEMİZDE HER YIL 175 BİN KİŞİ KANSERE YAKALANIYOR?

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Akif Özdemir ?4 Şubat Dünya Kanser Günü´ vesilesi ile dernek binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek çağımızın vebası ?Kanser´e karşı vatandaşları bilgilendirdi? Her yıl Ülkemizde ortalama 175 bin kişinin kansere yakalandığını vurgulayan Prof.Dr.Özdemir ?2030 yılında 22 milyon yeni kanser vakasının ortaya çıkması beklenmektedir. Kanser konusunda en önemli kontrol stratejisi ise erken teşhistir" değerlendirmesinde bulundu?
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Akif Özdemir, 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesi ile tertiplediği basın açıklamasında vatandaşlara uyarı niteliğinde bilgiler vererek erken teşhisin önemine vurgu yaptı? Prof.Dr. Özdemir Kanser´in insana verdiği fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra sosyal, maddi ve manevi yönleri ile mücadelesi zor bir hastalık olduğunu hatırlatarak ? Kişide başlayıp aile fertlerine yayılan bir durum olarak ifade edilebilir. Dünya genelinde de kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir" ifadesini kullandı?
Prof.Dr. Özdemir sözlerinin devamında "Bilinen ölüm sebepleri sıralamasında kanser, kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci sırayı alan önemli bir toplum sağlığı problemidir. Dünya genelinde her yıl yaklaşık 13-14 milyon yeni kanser vakası oluşmakta ve 7.6 milyon kişi kanserden kaybedilmektedir. Türkiye´de ise her yıl bin 175 civarında yeni kanser vakası oluşmakta ve bu vakaların maalesef yüzde 60´ı şifaya ulaşamamaktadır? değerlendirmesinde bulundu?
Prof.Dr. Özdemir sözlerinin sonunda insanların hayat tarzında değişiklik olmadan bugün ki tutum devam ettiği taktirde 2030 yılına gelindiğinde yıllık 22 milyon yeni kanser vakasının ortaya çıkması beklendiğini duyurup, erken teşhisin önemine dikkati çekerek " 21. yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol ve stratejisi korunma ile erken teşhistir" diye konuştu.
HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"