KAN DOLAŞIMI HANGİ YİYECEKLER HIZLANDIRIR?

KAN DOLAŞIMI HANGİ YİYECEKLER HIZLANDIRIR?

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, hareketsiz yaşam tarzının kan dolaşımını ve metabolizmayı yavaşlattığını ve buna bağlı olarak bireylerin hastalığa yakalanma riskinin arttığını söyledi. Diyetisyen Deniz, kan dolaşımını hızlandıracak

Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, kan dolaşımının ve metabolizmanın yavaşlamasının, yorgunluk, bitkinlik, saç dökülmeleri, cilt kuruluğu gibi bazı fiziken yaşanılacak problemlerin yanı sıra, özellikle kadınlarda çok sık görülen varis, ödem ve selülitin nedeni olabileceğine dikkat çekti. Kan dolaşımı hızlı olan bireylerin daha sağlıklı olacağını ve bu bireylerin kilo alma problemi yaşamayacağını vurgulayan Deniz, dolaşımı hızlandırmak için günlük yaşamda hareketliliğe yer verilebileceği gibi su tüketiminin de artırılabileceğini söyledi.
Deniz, bunun yanı sıra, antioksidan etkili yiyeceklerin kan dolaşımını hızlandıracağını ifade etti. Bu yiyeceklerin başında zencefil geldiğini kaydeden Deniz, şöyle konuştu: “Zencefil çok güçlü bir antioksidandır. Zencefilin birçok yerde kurusu ve toz halinde olanı satılıyor. Bir de yaş zencefil var. Bunları salatalarımıza doğrayabiliriz. Çayımızın içine katabiliriz ya da zencefili limon ve elma ile karıştırarak kendimize güzel bir antioksidan içecek hazırlayabiliriz. Bu hem kan dolaşımımızı hızlandıracak hem de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirecektir.”
Deniz, kan dolaşımını hızlandıracak diğer besinlerle ilgili şunları söyledi:
“Bunun dışında üzüm çekirdeği, yaban mersini ya da böğürtlen gibi yüksek antioksidan içeren yiyecekler kan dolaşımımızı hızlandırmaktadır. Özellikle üzüm çekirdeği kalp hastalıkları yönünde ve dolaşım sistemimizi düzenlemesiyle hem ödemlerimizi atmamıza yardımcı oluyor hem de varislere, selülitlere yakalanmamıza karşı koruyucu olacaktır. Bunun dışında omega 3 aslında hem kalp sağlığı açısından hem de insanların dolaşım sistemini düzenlemesi açısından önerilecek bir besin. Omega 3’ü alabalık, somon, ton balığı gibi yağlı balıklardan alabiliriz. Aynı zamanda içinde E vitamini barındıran, ceviz, badem, fındık, keten tohumundan da zengin omega 3 elde edebiliriz. Ayrıca, yemeklerimize katacağımız birçok baharat; nane, limon ve de sarımsak kan dolaşımımızı hızlandırmaya yardımcı olacaktır.”

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı