KAMU-SEN`DEN MEMUR MAAŞ ZAMLARINA TEPKİ

KAMU-SEN`DEN MEMUR MAAŞ ZAMLARINA TEPKİ

Kamu-Sen İl Temsilcisi Fikret Özcan, enflasyon rakamları, daha Mart ayında memur maaşlarına yapılan zammı geçince, maaşların erimeye başladığını ifade ederek, ``Hükumetin 6 aylık enflasyon hedefi yine tutmadı ve memur maaşları bir kez daha enflasyona yeni

Yeni dönemde Kamu-Sen İl Temsilciliği görevine getirilen Fikret Özcan, düzenlediği basın toplantısında, ``Kamu-Sen Genel Merkezi beni İl Temsilcisi olarak göreve getirdi. Ben de tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum`` ifadelerini kullandı.

Fikret Özcan, 2012`de ilk kez gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen`in bütün itirazlarına rağmen bir sendikanın Kamu Görevlileri Hakem Kurulu`ndaki akademisyen temsilcisinin oluruyla 2013 yılının ilk yarısı için memur maaşlarına yüzde 3 oranında zam yapılmasına karar verildiğini hatırlatarak, ``Ancak enflasyon rakamları daha Mart ayında memur maaşlarına yapılan zammı geçince, maaşlar erimeye başlamış, memurların alım gücü düşmüştü. Haziran ayının TÜFE artışı yüzde 0,76 olarak açıklanıp, bu dönemde enflasyon yüzde 4 olunca memur maaşındaki 6 aylık erime yüzde 1`e ulaştı. Yasal mevzuata göre memur maaşlarına Temmuz zammı ile birlikte yüzde 1`lik enflasyon farkı da yansıtılmak zorundadır. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte mutfak masrafları da iyiden iyiye artacak, memur maaşlarına, yaklaşık 20 Tl. tutarındaki enflasyon farkı da dahil olmak üzere Temmuz ayı için ortalama 76,98 Tl. zam gelecek ve ortalama memur maaşı 1.924,51 Tl`den, 2.001,49 Tl`ye yükselecek. Aynı şekilde Temmuz ayında yüzde 3 maaş zammı ve yüzde 1 de enflasyon farkı ile birlikte 52 Tl ile 132 Tl arasında artış olacaktır`` diye konuştu.

 Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi`nin resmi verilere dayanarak yaptığı `Satın Alma Gücü` araştırmalarına göre 2003 yılından bu tarafa Türkiye`de satın alma gücünün Avrupa`ya göre yüzde 21 azaldığını bildiren Özcan, ``OECD ve TÜİK verilerine dayanılarak gerçekleştirilen araştırmada, 2003 yılında Türkiye, AB`ye göre ortalama yüzde 33 oranında daha ucuzken, bu rakam 2012 yılı sonunda yüzde 12`ye düştü. Aradan geçen sürede Türk halkının alım gücü de aynı oranda azalmıştır`` dedi.

 Özcan, ``Türkiye Kamu-Sen olarak memurlara verilen bu enflasyon farkının gerçeği yansıtmadığını bir kez daha ifade ediyor, TÜİK`i ve siyasi iktidarı gerçek enflasyon rakamlarını açıklayarak, memurlara hak ettikleri zam oranını vermeye davet ediyoruz`` ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen`in, her türlü zorluğu göze alarak çıktığı hak mücadelesi seferinde, her gün büyüyerek bugün üye sayısının 450 bine ulaştığını kaydeden Özcan, ``Üyesi ile millet sevgisinin, vatan sevdasının ve hizmet aşkının adresi, Türkiye Cumhuriyeti`nin vazgeçilmez değerlerinin yılmaz savunucusu Türkiye Kamu-Sen`in 21. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz`` diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”