"KALKINAN ŞEHİR DENİNCE AKLA KAYSERİ GELİYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri`deki akademisyenlerle bir araya geldi. Kayseri`ye yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı yatırımları akademisyenlere anlatan Başkan Özhaseki, "Kalkınan şehirlere örnek birkaç vilayet sayı

Üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu da iştirak etti.

Katılımcılara Talas`la ilgili projelerini anlatan Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu üniversite camiasını rahatlatacak pek çok projeleri bulunduğunu, Anayurt`tan Üniversiteye giriş, bisiklet seferleri, İnsan Kaynakları Geliştirme ve Yönlendirme Merkezi gibi projelerin bunlardan sadece birkaçı olduğunu belirtti. Bugün Türkiye`nin önemli sorunlarından birisinin insan kaynakları sorunu olduğunu, doğru meslek tercihi ve doğru yönlendirmenin yapılamadığını vurgulayan Palancıoğlu, "İnşallah üniversitemizle ortak çalışacağımız İnsan Kaynakları Yönlendirme ve Geliştirme Merkezi ile bu sorunu çözeceğiz. 10-25 yaş arası gençlerimizi bu merkezimizde yönlendireceğiz. Yurt dışında yüksek lisans, master ve doktora bursları alınması için çalışmalar yapacağız. Dolayısıyla yakın gelecekte lise ve üniversite anlamında çok farklı bir Talas ve Kayseri olacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise sözlerine bugüne kadar Kayseri`ye yaptıkları hizmetleri anlatarak başladı. Şu anda kalkınan şehirlere örnek olarak birkaç vilayet sayılırsa bunlardan birisinin de Kayseri olduğunu dile getiren Özhaseki, "Dün taşra diye bakılırken bugün bu şehir, marka şehir haline geldi. Bu şehri geliştirecek, büyütecek devasa projeleri hayata geçirdik" diye konuştu. Şimdi yeni bir dönemin başladığını ve daha büyük işlerin altına girilmesi gerektiğini ifade eden Özhaseki, siyasi ve belediyecilikteki tecrübesi ile çok daha büyük hizmetleri gerçekleştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Yeni dönemde yapacakları bazı projeleri detaylandıran Başkan Özhaseki, Hava İkmal Parkı ile ilgili şunları söyledi: "Hava İkmal`de 3.5 milyon m²`ye yakın bir arazi var. 700 dönümü fabrika alanı, 300-350 dönümünde ise konutlar var. 2 milyon m²`den büyük bir alan boş duruyor. Yazışmaları yaptık. Kuvvet komutanları ve bakanlıkla görüştük. `En azından 2 milyon m²`yi tahsis ederiz` dediler. Eğer `fabrika taşınsın` diyorsanız taşırız dedik. Çünkü 1920`lerde yapılmış bu fabrika. Yeni teknolojide bu fabrikaların yetersiz kaldığını kendileri söylüyorlar. `Büyük hangarların olduğu, uçakların içine girebildiği fabrika alanı yapar mısınız` dediler yaparız dedik. O da gerçekleşirse 2 milyon 800 bin m² gibi bir alan geçiyor elimize. Burayı heba etmemek lazım. Şehir parkı dediğimiz, çok büyük bir park olacak. Orada göletlerin, yürüyüş yollarının, sosyal tesislerin, havacılık müzesinin olduğu bir yaşam merkezi yapacağız" dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı