Kalın: “Kayseri’nin başarılarını takdirle karşılıyoruz”

Kalın: “Kayseri’nin başarılarını takdirle karşılıyoruz”

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesince tertiplenen ‘2022 İlahiyat Zirvesi’ne katılmak üzere ilimize gelen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof.Dr. İbrahim Kalın Anadolu’nun üreten, dünyaya açılan güzel şehri Kayseri’nin ortaya koyduğu büyük başarıları takdirle karşıladıkların vurguladı.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesince tertiplenen Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Modernite, Gençlik ve Din’ konulu ‘2022 İlahiyat Zirvesi’ne  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof.Dr. İbrahim Kalın’ın yanı sıra  Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Diyanet İşleri Başkan eski  Yardımcısı ve ilahiyatçı, yazar Necmettin Nursaçan,  Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları ve akademisyenler ile öğrenciler iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Erciyes Üniversitesi Tanıtım Filmi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ adlı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.                            

2022 İlahiyat Zirvesi’ne onur konuğu olarak iştirak eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın ‘Modernite’  hakkında öğrencilere bilgiler vererek başladığı konuşmasının devamında  Anadolu’nun üreten, dünyaya açılan güzel şehri Kayseri’nin ortaya koyduğu büyük başarıları takdirle karşıladıkların vurgulayarak şunları kaydetti. “Gençlerin bu organizasyonun başından sonuna kadar merkezinde olduğunu bildiğim için buraya ayrı bir heyecanla geldim. Bu coğrafyada özellikle Kayseri ve civarında Anadolu topraklarında zirveye ulaşan fütüvvet geleneğinin özünde burada anlatılan konular vardır. Fütüvvet biliyorsunuz ki feta kelimesinden gelir ve genç demektir. Fütüvvet bir mesleki organizasyon olarak, bir kuruluş olarak özünde insanların işinden, statüsünden ve yaşından bağımsız olarak o gençlik iksirini ruhlarında her an hissetmesini ifade eder. Modernitenin bir yanda akılcılık öbür yanda gelenek karşıtlığı üzerine inşa ettiği dikotomileri aşmak aslında sanıldığı kadar da zor değil. Bunların ötesine giderek hem aklımızı doğru kullanarak, onun hakkını vererek hem geleneğin sunduğu imkanları kuşanarak kendi özgürlüğümüzden taviz vermeden bugünü ve yarını inşa eden bireyler olabiliriz. Hem akıl hem de gelenek bize bu imkanları ziyadesiyle sunmaktadır. Bizim yapmamız gereken aklı selim ile düşünerek, geleneğin bu imkanlarını bugüne ve yarına taşıyacak adımları atmak olmalıdır. Ben genç arkadaşlarımın bugün ve yarın çok önemli sorumluluklar üstleneceklerini biliyorum. Bu zirvenin ve yapılacak olan panellerin de bu yolda katkı vermesini ümit ediyorum, dua ediyorum”    

Etkinliğin bir diğer önemli isimi ilimizin henüz çiçeği burnunda Valisi Gökmen Çiçek’ de göreve başladığı ilk haftada Kalın’ı ağırlamaktan mutlu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu  “Ben de bir haftadır Kayseri’deyim. Kayseri’deki bu atmosfer, özellikle manevi ve tarihi atmosferin etkisi altındayım ben de geldiğimden beri. Biz sayın Cumhurbaşkanlığı Sözcümüze birçok unvanı olduğundan dolayı nasıl hitap edeceğimizi bilemedik ve ‘hocamız’ demeye karar verdik. Ben de bu aralar kendilerinin kitabını okuyorum. İlk haftamda kendisini ağırladığım için mutluyum”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise  Kayseri’nin endüstri ve ticaret merkezi olarak bilindiğini, turizmi çeşitlendirerek, kayak, inanç, kültür, spor, gastronomi turizmi ile kenti ön plana çıkarmak için hep birlikte çalıştıklarının altını çizdi.                          

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış üniversite hakkında katılımcıları bilgilendirip, etkinliğe tertiplenmesinde emeği geçenlere şükranlarını sundu.    

Konuşmaların ardından ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın’a teşekkür plaketi takdim edilirken;  2022 İlahiyat Zirvesi Modernite ve Din ile Gençlik ve Din başlıklı oturumlarda davetli akademisyenlerin sunumlarını katılımcılara aktarmaları ile son buldu.                                                                          

 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü