KAĞIT TOPLAYARAK GEÇİNEN AİLE YARDIM BEKLİYOR

KAĞIT TOPLAYARAK GEÇİNEN AİLE YARDIM BEKLİYOR

Kayseri'de maddi imkansızlıklara rağmen okula devam etmeye çalışan çocuklarıyla birlikte kağıt toplayarak geçinen Leyla Avşar, hayırseverlerden yardım bekliyor. Kocasinan ilçesi Yeni Mahalle 10. Cadde Güneş Apartmanı’nda ikamet eden anne Leyla

Okula gittikleri için ben fazla işe gidemiyorum. Sabah okula gidiyorlar, öğlen birlikte işe gidiyoruz. Derslerine falan çalışamıyorlar. Okullar açılalı 3 hafta oldu ama çocukların üstüne başına daha bir şey alamadık. Kırtasiye malzemeleri yok. Kış mevsimi yaklaştı. Kağıt toplamakta zorluk çekiyoruz. Bu nedenle hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Böyle çalışmak çok zor oluyor. Ben en azından eğitim masraflarını üstlenecek birisini istiyorum. Çocuklar rahat rahat okula gitsin. Ben çalışmayayım. Evimde oturayım. Ben bunların yemeğini hazırlayayım. Giydireyim, kuşatayım, okula göndereyim. Derslerine rahat çalışsınlar istiyorum ama çalışan olmadığı için biz çalışıyoruz. Bunlar derslerinin çoğunu yapamıyorlar. Sınıfta zayıf kalıyorlar. 'Kağıt topluyorsunuz, siz hurdacısınız' diye dalga geçiyorlar. Öyle dalga geçecekleri yerde anneleri babaları, büyükleri yardım etsinler bize” şeklinde konuştu.
Bu yıl 6. sınıfa geçen ama hala defter, kalem, üniforma alamadıklarını söyleyen Leyle Avşar’ın kızı Hasret Avşar ise, "Kitaplarım, defterlerim, kalemlerim alınmadı. Okul formam yok ve çantam yok. Onların alınması gerekiyor. Ayakkabım yok, terlikle işe gidiyorum. Okula da arkadaşlarımın verdikleri sandaletleri giyerek gidiyorum. Ben böyle çöplere falan çıktığımda beni görüyorlar, sonra okula gittiğimde, ‘Çöp toplamaya gidiyorsunuz’ falan diyorlar. Benimle oynamıyorlar. Çöplerden dolayı da ağzım yara oldu. Çok zor geliyor. Hem okulda ödevlerle uğraşıyoruz hem de işe gidiyoruz. Ödevlerimizi yapmadığımızda öğretmenlerimiz zayıf not veriyor. Hayırseverlerden bizim ihtiyaçlarımızı üstlenmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor