KAFKAS DERNEKLERİ

KAFKAS DERNEKLERİ

BİRLİK MESAJI VERDİ?

Kayseri´de faaliyet gösteren 7 farklı Sivil Toplum Kuruluşu tarafından oluşturulan Kafkas Dernekleri Birlik Komitesi, gündemdeki son güncel ve siyasi gelişmeleri değerlendirmek, fikir alışverişi yapmak üzere farklı partilerden milletvekili aday adaylarının da katılımı ile bir araya geldi. ?Birlik´ mesajlarının verildiği toplantıya farklı partilerin vekil aday adayları da iştirak etti?
Yaklaşan 1 Kasım Erken Genel Seçimleri konusunda de değerlendirme ve görüş alışverişlerinin yapıldığı görüşmede Kayseri´de yaşayan tüm Çerkeslerin temsilcisi olan Sivil Toplum Kuruluşları birlik ve beraberlik mesajı verdi. Son günlerde toplumu sarsan terör olayları kınanırken, toplumun itidalli davranması gerektiği olgusuna da vurgu yapıldı.
Görüşmeye dernek yöneticileri ve komite sözcüleri ile birlikte; Kafkas kökenli milletvekili aday adayları katıldı. Görüşmede, Ak Parti Kayseri milletvekili aday adayları, Cemil GÖRÜCÜ, Hülya Nergis ATÇI, Metin ÖZKAYA ve Seyfullah KAPLAN, CHP Kayseri Milletvekili aday adayı Türker TOK hazır bulundu.
Şehir dışında olmaları nedeniyle katılamayan Ak Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Şenel GÜNGÖR telefonla görüşmeye katılırken, Ak Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Neslihan YÜKSEL´de iyi niyet mesajları ve tüm aday adaylarına gönderdiği çiçeklerle destek verdi.
Görüşmede Kayseri´de yaşayan Çerkes kökenli yurttaşlarımızın sorunları ele alınırken, bunların çözüm önerileri ve yaklaşan 1 Kasım seçimleri değerlendirildi. Kayseri´de 66 bin Çerkes seçmen yaşadığını ve siyasi olarak bu güne kadar yeterli temsiliyet alamadıklarını belirten komite sözcüleri, yaklaşan 1 Kasım seçimlerinde siyasi partilerin aday belirlerken Çerkez toplumunun beklenti ve taleplerini de göz önüne almaları gerektiğini, Çerkez toplumunun seçilebilecek hemşerilerine destek vereceklerini, bu dönem bu birlikteliğin sandığa daha net yansıyacağını belirttiler?
Toplantıda her iki partinin aday adayları birbirlerine destek ve birliktelik mesajları verildi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor