KADİR HAS’TA ÇAY KEYFİ

KADİR HAS’TA ÇAY KEYFİ

KAYSERİSPOR 1-0 ÇAYKUR RİZESPOR

Süper Lig’in 14. haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor sahasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Çaykur Rizespor karşısında ilk yarıda bulduğu golle 3 puanı alan Kayserispor, sezonunda ikinci galibiyetini alarak puanını 10’a yükseltti ve son sıradan kurtuldu.

Sezonun 14.haftası geride kalırken Kayserispor, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe galibiyetinin ardından üst üste 3 hafta yenilen ve kadroda eksiklikler yaşayan sarı-kırmızılı takımda alınan 3 puan ise büyük moral oldu.

İlk yarıya taraftarının desteği ile hızlı başlayan Kayserispor, 9.dakikada golünü buldu. Bu dakikada Mensah topu soldan taşıdı. Rizespor ceza alanına girer girmez yerden pasını Artem Kravest’e çıkardı. Artem Kravets önüne gelen topu düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. 30. dakikada Çaykur Rizespor serbest atış kazandı. Atışı Oğulcan kullandı. Oğulcan’ın vuruşunda top üstten auta çıktı.38. dakikada Miguel Lopes, sağ çaprazdan kaleye şutunu attı. Kaleci Gökhan üzerine gelen topu iki hamlede tuttu.45+1. dakikada Samudio, kaleci Lung ile karşı karşıya kaldı. Samudio vuruşunu yaptı. Kaleci Lung soluna kapanarak topun hakimi oldu. İlk yarı Kayserispor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda da etkili ataklar geliştiren taraf Kayserispor oldu. 50. dakikada Artem Kravtes pasını Djedje’ye verdi. Bu oyuncu, ceza alanı önünden şutunu attı. Top üstten auta çıktı. 60. dakikada Hasan Hüseyin soldan ortaladı. Penaltı noktası üzerinde Mert Kula kafayı vurdu. Top, uzak direğin hemen yanından auta çıktı.65. dakikada Artem Kravtes’in ara pasında Ziya Alkurt, kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldı ve vuruşunu yaptı. Kalesini terk eden kaleci Gökhan, açıyı kapatarak rakibine gol imkanı tanımadı. 75. dakikada DarioMelnjak köşe atışı kullandı. Doğrudan kaleye giden topu Lung uzaklaştırdı. Mert'in kafayla uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Samudio şutunu attı. Top üstten auta çıktı.84. dakikada Çaykur Rizespor beraberlik golüne çok yaklaştı. Scepovic’in ara pasında kaleci Lung ile karşı karşıya kalan Oğulcan, vuruşunu yaptı. Kaleci Lung çıkarak açıyı kapattı ve rakibine gol imkanı tanımadı.89. dakikada Marko Scepovic, penaltı noktası üzerinde kaleye şutunu attı. Kaleci Lung sağına uzanarak topun ağlara gitmesine engel oldu.90+3. dakikada Miguel Lopes’in pasında Mensah kaleye şutunu attı. Kaleci Gökhan, soluna uzanarak topun hakimi oldu.90+4. dakikada Orhan Ovacıklı sağdan ortaladı. Scepovic uzanarak kafayı vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı. Bu pozisyonun ardından son düdük geldi ve Kayserispor taraftarı önünde 3 haftalık galibiyet ve puan hasretine son vererek sahadan 3 puan ile ayrılan taraf oldu.

Kayserispor sezonun 15.hafta mücadelesinde 15 Aralık Pazar günü saat 14.00’de deplasmanda Gaziantep’e konuk olacak.

HABER: MUSTAFA GÜRBÜZ



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak