KADINLAR 1.LİG’DE HEYECAN BAŞLIYOR

KADINLAR 1.LİG’DE HEYECAN BAŞLIYOR

MÜSABAKALAR 17 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Pandemi nedeniyle 8 Mart 2020’den bu yana oynanamayan Kadın Ligleri, TFF’nin başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlarla gerçekleştirdiği iş birliği neticesinde tüm paydaşların sağlığını ön planda tutacak gerekli çalışmaları tamamlamasıyla Kadınlar 1. Lig ile sınırlı olmak üzere yeniden başlayacak.

 Kadınlar 1. Ligi’nde heyecan başlıyor. İlimiz temsilcisi Kayseri Gençlerbirliği’nin de yer alacağı 1.Lig 17 Nisan’da başlayacak.

Ligin başlamasına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu’nda yapılan resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Turkcell Kadınlar 1. Ligi bu sezon, 1. Ligde yer alan 16 takımın 2019-2020 sezonunda bulundukları sıralamaya göre 4 ayrı torbaya ayrılması ve yapılacak kura çekimi sonrası oluşacak gruplara göre gerçekleşecek. 1. Turda takımlar 4’erli gruplarda tek devre lig usulü müsabakalar yapacak. Grup müsabakalarında ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finallerde yer alma hakkını elde edecek. Çeyrek finallerden itibaren müsabakalar eleme usulü gerçekleştirilecek. Yarı final müsabakalarında mağlup olan takımlar 3.lük, galip gelen takımlar ise şampiyonluk mücadelesi verecek. Türkiye Şampiyonu olacak takım 2021-2022 sezonunda ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkını kazanacak. Tek merkezde ve fanus sisteminde oynanacak lig Turkcell Kadınlar 1. Ligi 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonu olarak anılacak. Kura çekimi ve organizasyona dair diğer bilgiler ile salgının seyri ve alınacak yeni tedbirlere bağlı olarak Bakanlıklarımızın talimatları dahilindeki tüm değişikliklere dair güncel bilgiler kısa bir süre içinde Kadın Kulüplerimiz ve kamuoyu ile paylaşılacak. TFF Yönetim Kurulunun 22.03.2021 tarihli toplantısında 2020- 2021 Sağlık Çalışanları Sezonu Turkcell Kadınlar 1.Ligi Müsabakaları Statüsü kabul edildi ve TFF'nin resmi internet sitesi TFF.org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.”

2019-2020 sezonunda Kadınlar 2. Liginde mücadele eden Kayseri Gençlerbirliği Bayan Futbol Takımı yeni sezonda 1. Lig’e çıkma hakkı elde etmişti.

Haber: Şevket Tekin



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’