KADINLAR EMİNE BULUT İÇİN TOPLANDI

KADINLAR EMİNE BULUT İÇİN TOPLANDI

Kayseri Kadın Bileşenleri grubu cumhuriyet meydanında bir araya gelerek Kırıkkale de eski eşi tarafından öldürülen emine bulut için protesto yaptılar. Grup üyeleri adına konuşan Nilgün demir Nuray ?Emine Bulut´un haykırışı, hepimizin haykırışıdır? dedi.

Cumhuriyet meydanından yapılan basın açıklamasına CHP milletvekili Çetin Arık´da destek verdi. Grup adına açıklama yapan Nilgün Demir Nuray ?Emine Bulut´un haykırışı, hepimizin haykırışıdır? diyerek şöyle konuştu.

Dün yine bir kadın, boşandığı eski eşi tarafından öldürüldü. Kırıkkale´de eski eşi Fedai Baran tarafından defalarca bıçaklanarak 10 yaşındaki kızının gözleri önünde katledilen Emine Bulut´un son sözleri ?ölmek istemiyorum? oldu. Emine Bulut´un haykırışı hepimizin haykırışıdır. Ölmek istemiyoruz!

Vahşice işlenmiş bu cinayeti biz kadınlar olarak lanetliyoruz. Hep söylediğimiz gibi, bu cinayet münferit değil, ataerkil sistemin gerçekleştirdiği sistematik kadın katliamlarının olağan hale getirilmiş bir parçasıdır. Nitekim, yalnızca geçtiğimiz temmuz ayında ve yalnızca basına yansıdığı kadarıyla 24 kadın en yakınındaki erkekler tarafından katledildi.

Erkekleri bu kadar vahşi bu kadar ruhsuz yapan nedir? Dönüp aileye okula ve topluma bakmak lazım. Bu erkekler bu toplumda yetişti yeter artık! Erkek çocuklarımızı insan gibi yetiştirin. Sevgi, saygı, adalet ve hoşgörü ile büyütün. Her kademede devlette ailede okulda, sevgi, hoşgörü ve adalet içinde yaşamalıyız. Bu kadar kadın cinayeti olan bir ülkede devlet ve toplum artık tarafını seçmelidir. Susalım! Görmeyelim! Konuşmayalım mı? Uyanın artık. Açın gözlerinizi, kulaklarınızı. Bütün bu olaylar en yakın çevrenizde son bir ay içerisinde gerçekleşti.

Yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı