KADIN MUHTAR, KÖYÜNE ORTAOKUL YAPTIRIYOR

KADIN MUHTAR, KÖYÜNE ORTAOKUL YAPTIRIYOR

Yurt dışında emekli olduktan sonra Develi ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde muhtar olan Kiraz İlhan, bir okula ek bina olarak ortaokul yaptıracak.

Yurt dışında çalışıp emekli olduktan sonra kendi memleketi olan Develi ilçesi Sarıkaya köyünde muhtar olan hayırsever Kiraz İlhan (65), kazandığı bütün birikimi ile köyüne ortaokul yaptıracak. Kayseri Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol sözleşmesinde konuşan hayırsever muhtar Kiraz İlhan, yaptıracağı ortaokulda annesinin ve babasının adını yaşatacağını söyledi. İmkanlarının el verdiği sürece yaptırdığı okula katkı sağlayacağını dile getiren İlhan, “Bu hayra önce 100 bin TL ile başladık. Suyumuz kirleniyor diye bir kanalizasyon yaptırmaya düşünüyordum. Kaymakamımız ve İl Özel İdaresi genel sekreterimiz yapacağımız hayrın okul olmasını istedi. Kendimizi zorlayarak 100 bin TL daha hazırladık. Bizim 13 köyümüz var. İmkanlarım el verdiği sürece yaptırdığımız okula yardım ederiz” ifadelerini kullandı.
Sözleşme toplantısında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, hayırseverlerin bir vefakarlık örneği gösterdiğini söyledi. Düzgün, “Türkiye’den yurt dışına giden gurbetçilerimiz ilk gittikleri dönemlerde çok zor ve güç koşullar altında orada çalıştılar. Emeklerinin karşılığında belli bir birikimleri oldu. Bu alın terlerinin karşılığını kendi memleketlerine bir vefa borcu olarak çok güzel bir şekilde vefakarlık gösteriyorlar. Kiraz hanımda muhtarlığını yürüttüğü köyünde bulunan bir okula ek bina yaptıracak” ifadelerini kullandı.
Program, protokol sözleşmesinin imzalanmasının ardından sona erdi.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”