KADIN KOLLARINDAN EBRU SERGİSİ

KADIN KOLLARINDAN EBRU SERGİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle kendi yaptıkları resimlerden oluşan bir ebru sergisi açıldı. Parti binasında açılan serginin açılışını Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, yaptı.

Başkan Eke açılışta yaptığı konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak kadına yönelik yapılan şiddeti kınadı Hükümetin artım kadın hakları konusunda önemli adımlar atması gerektiğini belirten Başkan Eke, “AKP Hükümetinin kadınlarımız için günü kurtarmaktan başka şeyler yapması gerekmektedir” dedi.
8 Mart Dünya kadınlar günü etkinlikleri Milliyetçi Hareket Partisi’nde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başladı.
Etkinlikler çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları tarafından ebru sergisi düzenlendi.
Parti binasında açılan serginin açılış törenine Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Koçyiğit, İl ve ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Ali Benli ile çok sayıda partili katıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Koçyiğit serginin açılışında yaptığı konuşmasında “8 Mart’ın kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların maruz kaldığı zorlukları gün yüzüne çıkarmak, toplumun genel problemi olduğunu anlamak ve anlatmak için bir fırsat olduğunu söyledi.
Koçyiğit şöyle devam etti: “İmkan verilen kadınlarımızın çağın gereklerini sağlayabilmiş, kalkınmış, medeniyet aleminde, bilimde, sanatta, kültürde, ekonomide ve tümüyle devlet ve toplum hayatında başarılı olmuş ve gelişmiş devlet modellerinde belirleyici kriter kadınlardır.”
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke’de 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı. Böyle bir sergiden dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Eke, il kadın Kolları Üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Türk tarihine bakıldığı zaman kadının önemi ve yeri yadsınamayacak derecede önemlidir” diyen Başkan Eke, Türk kadını kimi zaman hakanının yanında vatan yönetiminde etkili olmuş, kimi zaman ana, kimi zaman yar, kimi zamanda cephede savaşan er olmuştur. Kurtuluş mücadelemizde vatanımızın bölünmez bütünlüğü için sırtında top mermisi taşıyan Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, unutmayacağımız abide şahsiyetlerdir. Bizim kadınlarımız; Annemiz, kızımız, ablamız, kız kardeşimiz, meslektaşımız, öğretmenimiz, çiftçimiz, kentlimiz, köylü kadınlarımızın hepsi ayrı bir yükün ağırlığı altında bir hayat mücadelesi sürdürmektedir” dedi.
Ülkemizde her 3 Kadından 1’inin şiddete maruz kaldığını belirten Başkan Eke, öldürülen, sakat bırakılan kadınlarımız, kendilerine yapılan bu vahşet karşısında çaresiz ve savunmasız bir şekilde kaderlerine boyun bükmektedirler. Yapılan bunca olumsuz davranışlara karşın. Biz siyasilere düşen görev halkı bilinçlendirmek, kadınlarımızın her daim yanında olduğumuzu ve onlara mutlu yaşam alanları oluşturduğumuzu göstermektir” diye konuştu.
Kadınlara yönelik yapılan tüm şiddeti kınayan Başkan Eke, artık kadınlarımızın yaşadıkları bu eziyetin son bulmasını ve AKP Hükümetinin de günü kurtarmaktan başka şeyler yapmasını istiyoruz. Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini kısıtlayan çağ dışı uygulamalara süratle son verilmelidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ebru kursunu başarılı ile tamamlayan kursiyerlere İl Başkanı Mete Eke tarafından sertifikaları verildi.
Sergide ayrıca İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Koçyiğit tarafından Başkan Mete Eke’ye ebru sanatı ile yazılmış ismi ve resmi olan birde tablo hediye edildi.
Daha sonra İl Başkanı Mete Eke ve davetliler tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergideki eserleri inceleyen Başkan Eke, sergiye katılan kursiyerler ile tek sohbet etti.

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı