KADİM KENT KAYSERİ` TANITIM FUARI

KADİM KENT KAYSERİ` TANITIM FUARI

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı gerçekleştirilen ve büyük ses getiren `Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri`nin ikincisi yoğun katılımla kapılarını açtı...

Fuar alanı olarak belirlenen Ankara Ticaret Odası Kongresium fuar merkezinde  deyim  yerindeyse neredeyse küçük bir Kayseri vardı. Tarihi ve kültürel yapının yanında sağlık, eğitim, turizm, ulaşım, sanayi gibi bir çok sektörden firmanın  stant kurup  ilimize dair değerleri  Başkent insanına tanıtmaya çalıştığı tanıtım günleri  için Kayseri Ankara`ya taşındı. 19-22 Eylül tarihle arasında açık kalacak tanıtım günlerinin açılış törene şehir protokolünün yanı sıra  Kayserili siyasetçiler ve  işadamları iştirak etti...

Üç gün sürecek Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günlerinin Ankara Kongresium fuar alanındaki açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öshaseki ve  sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

                Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Kayseri ili Yardım Derneği Genel Başkanı Ali Ulvi Bakır, Dışardan bakıldığında Kayseri`nin tanıtıma ve devlete ihtiyacı yoktur. Çünkü kendi işini kendi halleder. Kayseri insanları zeki, çalışkan, ticaret ve sanayide başarılıdır."ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri`yi bazı fıkra ve menkıbelerle anlattı.

                Doğduğu, şehri olan Kayseri`yi sevdiğini belirten Özhaseki, "bizim şehrimizi sevmemiz boşu boşuna değil. Millattan önce 4 bin yıllar öncesine varan bir ticaret geleneğimiz var. Şehir insanları çalışıyor, üretiyor, elinden geleni yapıyor ve devlete yük olmuyor. Bu da bizim için bir şereftir. Fıkralarımızın bile büyük çoğunluğu ticaret ve alışveriş üzerinedir. Bunun yanında elbetteki Makara-İ Ulema şehriyiz." diye konuştu.

                Hayırseverler şehri olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Özhaseki, yapılan yatırımların 1 milyar doları geçtiğini söyledi.

                Tanıtım çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Orhan Düzgün ise Kayseri`nin yurt dışında da açılan fuarlara katılmasının tanıtım açısından büyük fayda sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

                AK Parti Kayseri Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`ta konuşmasının büyük bölümünü hayırseverlere ayırdı. Hayırseverliğin kolay olmadığını, hayır yapmanında herkese nasip olamayacağının altını çizen Elitaş, "Kayseri öyle sınırlı sürede anlatılabilecek bir şehir değil. Bizim anlatacak çok şeyimiz var" dedi.

                Son olarak kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız sözlerine gazilerin gününü tebrik ederek başladı. Amerika seyahati nedeniyle açılış törenine katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullaüh Gül`den selam getirdiğini belirten Bakan Yıldız,  "Kayseri yaptığı atılımlarla belirli bir yere geldi. Ancak diğer iller geliştirdiği kabiliyetlerle bizi geçerse buna şaşırmamak lazım. Türkiye`nin idaresine konan irade, 2002 yılından bu yana çok ciddi değişimler gösterdi. Yerel yönetimlerle beraber, oluşturduğumuz merkezi yönetimlerin oluşturduğu sinerji hem Kayseri`yi hemde Türkiye`yi bugünlere getirdi." diyle konuştu.

                Konuşmaların ardından Tanıtım günlerine katkı sağlayanlara plaket törenine geçildi. Bakan Yıldız, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Pegasus hava yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı`ya teşekkür plaketi verdi.

                Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Beğendik Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Beğendik ve Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Bülen Aslan`ın teşekkür plaketlerini verdi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı