KAÇEMLİ KADINLAR DAHA ÇOK TANINMAK İSTİYOR !

KAÇEMLİ KADINLAR DAHA ÇOK TANINMAK İSTİYOR !

Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Bünyan İlçesi Karahıdır Mahallesi´nde kurulan Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi - KAÇEM´in kadın girişimcileri, ödüllü üretimleriyle ses getirip, takdir toplamaya deva ediyorlar

Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Bünyan İlçesi  Karahıdır Mahallesi´nde kurulan Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi  -KAÇEM üyesi kadınlar ilimiz insanına organik sebze ? meyve sunabilmek adına çalışmalarını hız kesmeden devam ettirirken Kaçem Başkanı Hülya Sarıkaya bahçesinde ağırladığı haber ekibimize yürütülen çalışmalar ve organik tarım hakkında bilgileri vererek ilimiz sakinlerine  ürettikleri ürünleri tercih edip kendilerine destek vermeye davet etti?

Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Bünyan İlçesi  Karahıdır Mahallesi´nde kurulan Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi - KAÇEM´in kadın girişimcileri, ödüllü üretimleriyle ses getirip, takdir toplamaya deva ediyorlar... Tarım ve Orman Bakanlığı´nın Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında bizzat Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan tarafından ödüllendirilen kadın çiftçiler adına haber ekibimize bilgiler veren Kaçem Başkanı Hülya Sarıkaya haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ? Tarlamızda çeşitli organik ürünler var. Organik ürünlerimizi Kocasinan Belediyemizin Erciyesevler´de kurduğu ?Organik Pazar´da ilimiz sakinleri ile buluşturuyoruz.  Ancak henüz Kayseri´de dahi çok fazla tanınırlığımız olmadığı için şehir dışına satışlarımız olmuyor, bu konuda bütün yerel yöneticilerimizden ? yetkililerden destek  bekliyoruz? ifadesini kullandı?                                

KAÇEM Başkanı Sarıkaya sözlerinin devamında   organik adı altında sunulan her  ürüne inanılmaması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizerek ?Ürünün organik olması için bazı şartları var. Mesela bazı üreticiler normal ilaçlardan kullanıyorlar. Bizim her şeyimiz topraktan, fidelerimiz bile denetim altında. Kimyasal hiçbir şey kullanmıyoruz. Bu nedenle herkes ürününü Karahıdırlıyım diyerek satmaya çalışıyor. Tüketicilerimiz bu konuda dikkatli olsunlar? uyarısında bulundu?

KAÇEM Başkanı Sarıkaya Organik Tarım yapabilmek adına aldıkları eğitim ve yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak da şu bilgileri  verdi?? Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezinden eğitim alıyoruz, kurslara gidiyoruz. Tarlamızda domates, biber, kavun, karpuz, yeşil fasulye gibi organik ürünlerimiz var. Ürünün organik olması için bazı şartları var. Mesela bazı üreticiler normal ilaçlardan kullanıyorlar. Bizim her şeyimiz topraktan, fidelerimiz bile denetim altında. Kimyasal hiçbir şey kullanmıyoruz. Mesela domatesi bir sene bir tarafa diğer sene tarlanın farklı yerine ekiyoruz. Toprağın dinlenmesi gerekiyor. Fasulyenin yerine kavun ekiyoruz. Kavunun yerine karpuz ekiyoruz. Her şeyi değiştirerek ekiyoruz?

Ürünlerini  Kocasinan Belediyesi´nin Erciyesevler´de  kurduğu ?Organik Pazar´da satışa sunduklarını hatırlatan KAÇEM Başkanı Sarıkaya ? Müşterilerimiz ürünlerimizi çok beğeniyor. Oralarda elde ettiğimiz ürünleri satışa çıkarma imkânımız var. Ayrıca çileğimizi reçel yapıp satabiliyoruz. Fasulyelerimizi paket haline getirip orada satılıyor. Ancak çok fazla tanınırlığımız olmadığı için şu an şehir dışına satış gerçekleştiremiyoruz. Şehir dışına çok fazla satışımız olmadığı için herkesten destek istiyoruz. Kooperatifimiz 3 senedir aynı şekilde devam ediyor? şeklinde konuşup destek istedi?

Sözlerinin sonunda organik ürünlerin fiyatları hakkında bilgiler veren Sarıkaya ?Çileğimiz kilosu 15 TL, domates, biber çeşitleri ve yeşil fasulye 5 TL, kavun, karpuzun kilosu 2 TL. Kooperatiflerimizde domatesimizi de salçaya dönüştürüp satışa hazır halı getiriyoruz. 1 ay sonra da salçaları yapmaya başlayacağız. Talebe göre salçamızı şehir dışına da gönderebiliyoruz. Ürünlerimizin üzerinde etiketimiz markamız her şeyimiz mevcut. Sloganımız ise ?Elimizden Evinize Özenle´. Şehrimiz insanlarından onlar için ürettiğimiz bu ürünleri tercih ederek bize destek vermelerini rica ediyorum. Çünkü bizler gerçekten son derce özveri ile çalışmaya devam ediyoruz.? dedi?

 

HABER: CEYHUN ÜSTEN



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”