KAÇAKÇILARA SAHİP ÇIKILDI, ŞEHİTLERE ÇIKILMADI

KAÇAKÇILARA SAHİP ÇIKILDI, ŞEHİTLERE ÇIKILMADI

Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Afyon patlamasında şehit olan askerlerle ilgili olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan ‘Oğullarınız doğal afet şehididir’ açıklamalarını eleştird

SİYASİLER ÜZERİMİZDEN RANT ELDE ETMESİN
Yavuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kanunlarımızda vatani görevini yerine getirirken kaza sonucu vefat edenler görev şehidi sayılmaktadır. Şehitlerimizin bu şekilde sınıflandırılması şehit ailelerimizi rencide etmekte üzmektedir. Hele ki Afyon da meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden 25 askerimize doğal afet şehidi ifadesi kullanılması hiç doğru olmamıştır. Neye göre bu ifadeyi kullandıklarını açıkça belirtmelerini bizlerle paylaşmalarını istiyoruz.
25 şehidimizin ailelerine devlet tarafından tazminat ödenmemiş olup,3.000 TL defin yardımı yapılmıştır. Sadece Mehmetçik Vakfı şehitlerimizin ailelerine 30.000 TL yardım yapmıştır. Devletimizin kanunlarımızda suç olan kaçakçılık yaparken öldürülenlerin ailelerine bile sahip çıkıp 123.000 TL tazminat öderken, 25 vatan evladına vatani görevlerine yaparken şehit olan 25 evladımıza sahip çıkmamıştır.
Kaçakçılık yaparken ölenler 25 vatan evladı şehitten ve bütün şehitlerimizden daha üstün tutulmuşlardır, bu nasıl bir anlayıştır anlamamız mümkün değildir.
Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak Sosyal Devlet olmanın gereğinin yapılmasını, bu devletin şehidine, gazisine sahip çıkmasını istiyoruz. Anayasamızın 61.maddesi ( Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar ) ve anayasamızın 10. Maddesi ( şehit aileleri ve gazilere pozitif ayrımcılık yapılır ) maddelerini hatırlatarak anayasamızda yer alan bu maddelerin gereğinin yapılmasını istiyoruz.
Siyasilerin, bizlerin şehit aileleri ve gazilerin adlarını kullanarak bizlere gerçekten pozitif anlamda farklı bir şeyler yapılıyor gibi kamuoyuna lanse edilmesinden aşırı derecede rahatsız olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Neyi ne için kimin için ve ne şekilde yapıyorsanız o şekilde milletimizle paylaşın. Kimse bizleri kullanarak bizlerin üzerinden rant elde etmeye çalışmasın.”
Yavuz ayrıca, Hakkari Çukurca’da meydana gelen karakol saldırısında şehit olan askerlere de Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı