EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

MÜSİAD HEYETİ YURDA DÖNDÜ

KÜTAHNECİ: “TUNUS GEZİSİ VERİMLİ GEÇTİ”

KAYSERİ ŞEKER FABRİKASINDA, YÜZDE 10 VERİM ARTIŞI SAĞLANDI

KÖMÜR KAZANLARINDA MODERNİZE ÇALIŞMALARI İLE YÜZDE 10 VERİM ARTIŞI SAĞLANDI

TÜRMOB GENEL BAŞKANI EMRE KARTALOĞLU'NDAN DİJİTAL HİZMET VERGİSİ DEĞERLENDİRMESİ

“ULUSLARARASI VERGİ ANLAŞMASI YENİDEN YAPILMALI”

UGANDA MECLİS BAŞKANI KAYSERİ’DE

UGANDA’YA YATIRIM BEKLİYORUZ

“2020 YILI ASGARİ ÜCRETİ “EN AZ” NET 3 BİN 200 TL OLMALI”

DİSK Kayseri bölge  temsilcisi Cumali Sağlam: “2020 yılı asgari ücret tespit çalışmaları başladı”.

ARSLAN, ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MÜZAKERELERİNE KATILDI

CEO BAKİ ERTEKİN: “BAŞARIYI İŞÇİLERİMİZLE YAKALAYACAĞIZ”

GÜLSOY’DAN BÜYÜME YORUMU

“ÖNLEMLER SONUÇ VERDİ”

BAŞKAN GÜLSOY, TATSO YÖNETİM KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Berlin’de düzenlenen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 14. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

SULTAN SAZLIĞINDA MEŞAKKATLİ MESAİ BAŞLADI

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Sultan Sazlığı'nda kamış hasadı başladı

KAYSO KASIM AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ: “YÜKSEK TEKOLOJİYE DAYALI ÜRETİM YAPMALIYIZ”

BOĞAZLIYAN BELEDİYE BAŞKANINDAN ŞEKER’E ZİYARET

“BİZLER GEMİMİZİN KAPTANINA GÜVENİYORUZ”

DEVLET ALIRKEN KARTAL VERiRKEN KANARYA GiBi

KAYSERİ'DEN YILIN İLK 10 AYINDA 2,1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

KAYSERİ ŞEKER'İN 3 FABRİKASI BİRBİRİYLE YARIŞIYOR

RANDEVULU SİSTEMLE EKONOMİYE 10 MİLYON TL KATKI

SANAYİ KENEVİRİ ÜRETİMİNİ GELİŞTİRME VE YAYGINLAŞTIRMA EĞİTİMİ YAPILDI

40 TEKNİK PERSONEL VE 28 ÜRETİCİYE KATILIM SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

KAYSERİLİ TURİZMCİLER TAYLANDLI MESLEKTAŞLARIYLA BANGKOK'TA BULUŞTU

Cıngı: "Bu bölgelerde yapılacak tanıtım faaliyetleriyle Kapadokya'ya gelen misafiri birkaç gün Erciyes'te konaklatabiliriz. Bunun için THY ile birlikte bir pazarlama stratejisi belirledik"

HUBUBAT TİCARET MERKEZİ KURULUYOR

ÇİFTÇİLER ÜRÜNLERİNİ DEPOLAYIP ARACI KULLANMADAN DAHA KARLI SATABİLECEK

Anahtar Kelimeler: KABAK ÇEKİRDEĞİ GÜLDÜRDÜ

KABAK ÇEKİRDEĞİ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Volkanik dağ Erciyes´in yıllar önce patlaması sonucu oluşan tüflü toprak yapısı sayesinde çerezlik kabak çekirdeği üretim merkezi haline gelen Kayseri´de, bu yıl 18 bin tona yakın ürün alındı

Volkanik dağ Erciyes´in yıllar önce patlaması sonucu oluşan tüflü toprak yapısı sayesinde Kayseri´de üretimi yaygınlaşan çerezlik kabak çekirdeği, bu yıl artan verimiyle üreticisinin yüzünü güldürdü.

Çerezlik kabak çekirdeği, Türkiye genelinde en fazla Kayseri´de üretiliyor. Tüflü toprağın suyu tutma özelliği sayesinde kabak çekirdeği üretiminin çok yüksek olduğu bölgede, Erciyes Dağı eteklerinde yer alan Tomarza ilçesi de üretimde Kayseri genelinde ilk sırada yer alıyor.

Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilen kabak çekirdeğinde, bu yıl yüksek rekolte üreticiyi sevindirdi.

Tomarza Kabak Çekirdeği Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Öztaş, yaptığı açıklamada,

ilçelerinde yetiştirilen ürünün "Tomarza kabak çekirdeği" ismiyle coğrafi işaret olarak tescillendiğini belirtti.

Türkiye´nin çerezlik kabak çekirdeği üretiminin yüzde 40´ının Kayseri´de yapıldığını dile getiren Öztaş, bu yıl kent üretiminin yaklaşık yüzde 30 arttığını ifade etti.

Kayseri´de yılda ortalama 13-14 bin ton kabak çekirdeği üretimi yapıldığını aktaran Öztaş, bu yıl yağışların çok iyi olduğunu ve rekoltenin 18 bin tona yaklaştığını söyledi.

KİLOGRAMI 12-15 LİRA

Öztaş, tarlalarda hasadın tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Bu yılki yağışlarla hem verim hem de kalite iyi durumda." dedi.

Çerezlik kabak çekirdeğinin kilogramının 12 ile 15 lira arasında alıcı bulduğunu dile getiren Öztaş, "Çiftçiyi son yıllarda girdi ürünlerine gelen zamlar yordu ama bu yıl kabak çekirdeği verimi ve fiyatları bir nebze de olsa bizi rahatlatacak." diye konuştu.

Çiftçi Ömer Karaoğlu da "Bahar aylarında tarlayı işleyip ekimi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra çapa, seyretme, ilaçla mücadele gibi aşamaları takip ediyoruz. Eylül-ekim aylarında hasadını yapar, ardından çadırlarda 3-4 gün kuruturuz. Sonra anlaştığımız tüccarlara veririz." ifadesini kullandı.

Haber Kaynak : AA