JANDARMA KONAĞI YENDİEN HİZMETTE

JANDARMA KONAĞI YENDİEN HİZMETTE

Kocasinan Belediyesince  restore edilen Güneşli Mahallesi’ndeki 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımı yeniden hizmete açıldı.  Tarihi bina aslına uygun bir şekilde Jandarma Karakol Binası olarak hizmet verecek.

Kocasinan Beleidyesi’nin  ev sahipliğinde, Güneşli Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hülya Nergis Atçı, İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay,  Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, , AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye meclis üyeleri,  bölge sakinleri ve davetliler katıldı.      

Programın açılış konuşmasını yapan  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Güneşli Jandarma Konağı hakkında tarihi bilgiler vererek, “Jandarma Konağı’nın yeniden hizmete sunulmasında emeği geçen Vali Şehmus Günaydın ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a şükranlarını sundu.                                                                                                                        

Yapının 19.yüzyıldan kalan tarihi bir mekan olduğuna dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar ise tescilli yapıyı restore ederek, gün yüzüne çıkardıklarını vurgulayarak şöyle konuştu “Bizden sonraki kuşaklara miras olarak kalması için aslına uygun ve fonksiyon yükleyerek, hizmete sunduk. Kalaycıoğlu ve Çandır Cami, Erkilet General Emir İlkokulu ve Himmetdede camisini restore ettik. Özellikle Erkilet Bölgesi’ndeki Hıdırellez olarak bilinen Hızır İlyas Köşkü'nü de restore ettik ve yakın zamanda ‘Gök Gözlem Evi’ haline dönüştüreceğimiz yapıyla astronomi ve uzay bilimi alanında bilgi donanımı olarak dünya ile rekabet edebilecek düzeyde gençler yetiştireceğiz. Tarihi yapılara sahip çıkarak, geleceğe aktarıyoruz ve tarihi değerlere değer katıyoruz. Yeni kuşaklara ecdad yadigarı eserlerimizin aktarılması, medeniyet dünyamızın köşe taşları bu eserlerimizin korunmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek”  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Özhaseki’ de “Devlet millet kaynaşmasının bir sonucu olan bu karakolun hayırlı olmasını ve güzel hizmetler olmasını diliyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” ifadesini kullandı.                                                                             

Konuşmaların ardından Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Jandarma Konağı’nı restore ederek yeniden hizmete sunduğundan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a şükran plaketi takdim edtti.                                                                       

Yapılan dua sonrası kürsüye çıkan protokol tarafından Jandarma Konağı’nın resmi açılışı gerçekleştirildi. Protokol, Güneşli Jandarma Karakol Komutanlığı’nın odalarını tek tek incelemesiyle program sona erdi.                                   

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”