JANDARMA EKİPLERİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU 9 ŞÜPHELİYİ YAKALADI

JANDARMA EKİPLERİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU 9 ŞÜPHELİYİ YAKALADI

TESPİT EDİLEN 6 ŞÜPHELİYİ YAKALAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde, IŞİD, DHPK-C ve FETÖ/PDY terör örgütü mensubu oldukları tespit edilen 9 şüpheli yakalanıp gözaltına alınarak haklarında işlem başlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından terör ile Mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde IŞİD, DHPK-C ve FETÖ/PDY terör örgütü suçlarından 9 olayda, 9 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Tespit edilen 6 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Jandarma ekiplerinin Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 15’i “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” ile “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak/Bulundurmak/Kullanmak”, 2’si mali suç, 3’ü 5015 sayılı Kanuna Muhalefet, 5’i 5307 sayılı Kanuna Muhalefet, 1’ Kültür ve Tabiat Varlığı Kanununa Muhalefet, 4’ü izinsiz kazı yapmak olmak üzere 30 olayda, toplam 53 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Ayrıca ekipler tarafından icra edilen kaçakçılık ve organize suçlara yönelik yürütülen operasyonlarda ise 32 adet sikke ve tarihi obje, 23 kök kenevir, 949 gram kubar esrar, 5 gram toz esrar, 80 gram metamfetamin, 88 adet sentetik hap, 23 gram kenevir tohumu, 96 paket kaçak sigara, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet av tüfeği, 1 adet dedektör, 1 adet sahte çek, 148 bin 980 TL, 4 bin Euro, 43 adet muhtelif kazı malzemesi, 500 gram potasyum klorat (kaçak kazı olayında kullanılan) ve 4 adet elektriksiz fünye ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü faaliyetlerde 17’si evden, 11’i bağ ve bahçeden, 7’si enerji ve nakil kablodan, 2’si işyerinden, 2’si kamu kurum ve kuruluşlarından hırsızlık, 2’si motosiklet, 5’i dolandırıcılık olmak üzere 46 olayda toplam 34 şüpheli yakalanırken, 50 kasten yaralama olayında yakalanan 133 şüpheli de adli makamlara sevk edildi.

 İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülmekte olan faaliyetler, yine halkın desteği ile daha güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir” ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor

Kayseri’de bayram tedbirleri için 365 personel ile trafik denetlemesi yapıldı

Aranması olan 9 şahıs şok uygulama ile yakalandı

Suç makinesi firariler özel harekat destekli operasyonla yakalandı

Drift atan trafik magandası hem ceza yedi hem araç men edildi

Kayseri’de silahlı kavga: 1 yaralı

"Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü yakalandı

Narkotik 64 şahsa yasal işlem uyguladı