İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ, İŞÇİLERİN SORUNLARINI MECLİS'E TAŞIDI

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ, İŞÇİLERİN SORUNLARINI MECLİS

İŞÇİLERE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTEDİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, işçilerin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Taşeron işçiler ile okullarda görev yapan güvenlik görevlilerinin sesi olan Ataş, pandemi süreci ile var olan sıkıntıların daha da arttığını belirtti. Ataş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a seslenerek, işçilere verilen sözlerin tutulmasını ve enflasyona karşı korunmalarını istedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının çözümü için mücadelesini sürdürüyor. Ataş, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi ile bu kez de işçilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından cevaplandırılması istemiyle sorular yönelten Milletvekili Dursun Ataş, öncelikle taşeron işçilere verilen sözlerin tutulmasını isteyerek "24 Aralık 2017 Tarihinde yayınlanan 696 Sayılı KHK ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Hizmet Alım (Taşeron) yöntemiyle çalışan 900 bin işçi Devlet Kadrolarına veya Kamu Kuruluşlarına ait şirketlere işçi statüsünde geçiş yaptı. Geçiş yapan personel içerisinde teknik konularda görev yapan yüksekokul mezunları da bulunmaktadır. Bu yüksekokul mezunları, diğer işçiler gibi aynı şartlar altında çalışmaktadırlar. Geçiş yapan personelin Ücretleri ile Sosyal Hakları, 12 Nisan 2018 Tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23. Maddesi Uyarınca düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile geçiş yapan işçilerin ücretleri ve sosyal hakları 31.10.2020 tarihine kadar altı ayda bir yüzde 4 zam gelecek şekilde belirlenmiştir. Asgari ücrete gelen zamlarla işçilerimizin maaşları, asgari ücretin bile altında kalmıştır. Ekonomik olarak zor günlerden geçen işçi kardeşlerimiz maaşları Pandemiyle birlikte adeta erimiştir." diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı