İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ, ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ, ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

“ÜRETİCİ ZORDA VE ENDİŞELİ”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, üreticileri sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Milletvekili Ataş, bu kez de süt üreticilerin sorunlarına dikkat çekerek, çözüm istedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yaşanan sıkıntıları soran Ataş, süt üretiminde girdi maliyetlerinin yüzde 37 arttığına dikkat çekerek, “ Girdi maliyetindeki artışlar, yetiştiriciyi üretim konusunda endişeye sevk etmekte ve gelecek konusunda belirsizliğe yol açmaktadır. Girdi maliyetlerindeki artışlar üreticilerimizi zora sokmuş, üreticilerimiz süt hayvanlarını kestirerek bu maliyetlere katlanma yoluna gitmişlerdir.” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın sorunlarını gündeme getirmeye ve her kesimin sesi olmaya devam ediyor. Ataş, bu kez de sür üreticilerinin isyanına tercüman oldu. Üreticilerin sorunlarını dinleyen ve çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Ataş, üreticilerin çıkmaz içerisinde olduğunu belirtti.

Milletvekili Dursun Ataş, “Çiğ süt referans fiyatı en son 15 Kasım 2019’dan itibaren uygulanmak üzere Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından 2 lira 30 kuruş olarak açıklanmıştı. Çiğ süt fiyatının belirlendiği dönemde 5,75 TL seviyelerinde olan dolar, bugünlerde 7,65 TL seviyelerinde işlem görüyor. O günden bugüne döviz kuru yaklaşık yüzde 35 arttı. Ekonomi ve Maliye Bakanı her ne kadar dövizle ilgilenmediğini söylese de, süt üreticilerinin girdi maliyetlerinin yükselmesinin sebeplerinin başında yükselen döviz kurları gelmektedir. Süt ve süt ürünlerinin fiyatları marketlerde sürekli artarken, çiğ süt fiyatında bir artış yaşanmamaktadır. Çiğ süt fiyatında yaklaşık 9 aydır hiçbir düzenleme yapılmazken, girdi maliyetleri yüzde 37 artmıştır. Girdi maliyetindeki artışlar, yetiştiriciyi üretim konusunda endişeye sevk etmekte ve gelecek konusunda belirsizliğe yol açmaktadır. Girdi maliyetlerindeki artışlar üreticilerimizi zora sokmuş, üreticilerimiz süt hayvanlarını kestirerek bu maliyetlere katlanma yoluna gitmişlerdir. Bu durum üretimi ve üreticilerimizi doğrudan etkilemektedir” dedi.

MİLLETVEKİLİ ATAŞ, BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN SORULARINA YANIT İSTEDİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Bakan Pakdemirli’den şu sorularına yanıt istedi: Çiğ sütün alım fiyatı ne zaman güncellenecektir? Çiğ süt fiyatını belirlemek için, herhangi bir maliyet çalışması yapılmakta mıdır? Süt üreticilerimizin görüşleri alınmakta mıdır? Girdi maliyetlerinin döviz artışlarından etkilenmemesi için üreticilerimize özel, destekleme kapsamında herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Nisan ayı dâhil olmak üzere ödenmeyen Çiğ Süt Desteklemeleri ne zaman ödenecektir? Süt ürecilerimize üretimlerine devam ettirebilmeleri için, kamu bankaları tarafından sıfır faizli, uzun vadeli kredi verilmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı