İYİ PARTİ İL BAŞKANI BOZKURT,

İYİ PARTİ İL BAŞKANI BOZKURT,

?SEÇİM MEYDANLARINI, SAVAŞ MEYDANLARINA DÖNÜŞTÜRMEYELİM?

Siyasi Partilerin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan ?Mahalli İdareler Seçimleri´ne yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ederken İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt çalışmaları gazetemize değerlendirdi? İl Başkanı Bozkurt İYİ Parti olarak seçimlerin bayram havası içinde geçmesini istediklerini vurgulayarak, ?Bunun bir hizmet yarışı olduğunu unutmamak lazım. Biz parti olarak kimsenin adayını kötüleme, kimsenin adayı hakkında kötü konuşma, dedikodusunu yapma gibi tarzımız davranışımız olmayacak. Diğer partilerden ve adaylarından da bu centilmenliği bu nezaketi bekliyoruz? ifadesini kullandı?

Siyasi Partilerin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan ?Mahalli İdareler Seçimleri´ne yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ederken İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt çalışmaları gazetemize değerlendirdi? İl Başkanı Bozkurt, ?Genel Merkezimiz bu seçimlerin bayram havası içinde geçmesini istiyor? diyerek stresten ve gerilimden uzak bir seçim süreci arzuladıklarını vurgulayarak, ?Bunun bir hizmet yarışı olduğunu unutmamak lazım. Biz parti olarak kimsenin adayını kötüleme, kimsenin adayı hakkında kötü konuşma, dedikodusunu yapma gibi tarzımız davranışımız olmayacak. Diğer partilerden ve adaylarından da bu centilmenliği bu nezaketi bekliyoruz. Çünkü bu bir hizmet yarışıdır sonuçta? Belediye başkanını seçiyoruz, encümen seçiyoruz, bunlar şehirleri beldeleri yönetecek kişiler? Şehrin sıkıntılarını, şehrin yapılması gereken işlerini bunları emanet edeceğiz. Mahalli İdareler Seçimini, seçim meydanlarını, meydan savaşı haline getirmemek lazım? şeklinde konuştu?

İYİ Parti olarak 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren aday adayı başvurularını kabul etmeye başladıklarını ve başvuruların 15 Aralık 2018 tarihinde son bulacağını hatırlatarak sözlerine devam eden İYİ Parti İl Başkanı Bozkurt, bu hafta içinde tespit edilen bir çok ilçe belediye başkan adayının ismini kamuoyu ile paylaşabileceklerini kaydederek şöyle konuştu: ?Başvuru tarihi genel merkezimiz tarafından uzatılabilir de. Özellikle encümen adayları için uzaması muhtemel gözüküyor. Hem encümen üyeleri, hem ilçe ve merkez ilçe belediye başkan aday adayları için başvurular devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi için aday adayları genel merkeze başvuru yapıyor. Bu hafta içerisinde bazı adaylarımızı açıklamamız söz konusu olacak; ama buradan şunu söyleyebilirim Yahyalı adayımız netleşmiştir, Akkışla adayımız netleşmiştir. Diğer adaylarımızı da bu hafta içerisinde açıklamayı planlıyoruz.?

Sözlerinin sonunda Cumhuriyet Halk Parti ile yürütülen seçim ittifakı görüşmelerine dair de açıklama yapan İl Başkanı Bozkurt görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda gereğinin yapılacağını belirterek, ?Diğer ilçeleri açıklamama sebebimiz ise Cumhuriyet Halk Partisi ile yapılan görüşmelerdir. Yerel seçimler ile ilgili bu Cumhuriyet Halk Partisi ile bizim partimiz arasında bir dayanışma söz konusu olabilecektir. Bazı illerdeki bu illerin içerisinde Kayseri´de dahil olabilir. Bundan dolayı genel merkezlerin son görüşmenin sonucunu beklemekteyiz. Görüşmeler neticelendikten sonra bizim Talas, Melikgazi birçok adayımızı açıklamamız bu hafta içerisinde söz konusu olacaktır. CHP ile görüşmeler devam ediyor, Bizim Kayseri özelinde CHP ile işbirliğimiz olma ihtimali var Kayseri özelinde işbirliğinin şekli ise şu şekilde olabilir. Büyükşehirde bu iki partiden biri aday çıkarır, diğeri onu destekler. Biz İyi Parti olarak Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmak istiyoruz. Ama bir dayanışma söz konusu olur ise onunda gereğini yerine getirme söz konusu olacaktır? dedi.

HABER: C.ÜSTEN / S. KARATPRAK



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı