İYİ PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ

İYİ PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ

AKŞENER: "AFRİN GEÇ KALINMIŞ BİR MECBURİYETTİR"

İyi Parti kayseri il teşkilatı 1. Olağan kongresini yaptı kongreye iyi parti genel başkanı Meral Akşener´de katıldı. Akşener Zeytin Dalı Harekatı´na değinerek, "Afrin geç kalınmış bir mecburiyettir. Değerlendirmesinde bulundu. kongrede mevcut Başkan Hüseyin Tekin 387  oy alarak yeniden güven tazelerken diğer aday Orhan Köksal 83 oy aldı.

Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen kongreye, Akşener´in yanı sıra, Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin,  İYİ Parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kongre öncesinde konuşan iyi parti il Başkanı Hüseyin Tekin,  Adalete susamış haksızlığa uğramış gelecekten kaygılı  milletimiz adına  bir ses bir nefes olma mücadelemizin  neferi olabilme imkanını bana veren genel başkanım  Meral Akşener hanım efendiye  teşekkür ediyorum. Dedi ve ekledi.  görevimi  en iyi şekilde  yerine getireceğime  bu heyetin yanında söz veriyorum  değerli hemşerilerim  iyi parti  kadın haklarını koruyan  bir toplum hareketidir  iyi parti  gençlerin geleceğini  teminat altına alan bir  gençlik hareketidir  iyi parti  ille de üretim  diyen çiftçiyi koruma hareketidir. İyi parti  bir siyasal hareket olmaktan öte bir aile olma  yolundadır. Her daim barışın birliğin  adaleti sağlama yolunda  iyi partinin neferi olmanın gururunu yaşıyorum..

İki listenin yarıştığı genel kurulda başkan adaylarından Orhan Köksal´da

bu sürecin her aşamasında  yiğit dava arkadaşlarımızla  her zaman  en ön safta olduklarını belirterek şöyle konuştu.

 milletin doğal liderine yükselen  meral akşenerin  yüksek gayret ve öncülüğüne  neticesinde açılan  bu yeni yolun  adı iyi parti oldu. İyi parti  alın teri  yoğrulan  madden  bütün zorlukların üstesinden gelinerek  meydana getirilen  bir halk hareketidir . dünde  yanında olduğumuz bu günde milletin  ümidi olarak gördüğümüz  Meral Akşener´in  yine yanındayız  ve iyi partinin Kayseri de ki  hizmet karı olmak üzere  karşınızdayım.  Bu hizmet  yarışında  milletimizin ve  devletimizin  menfaatleri için  bir araya gelmiş  gönüller adına  iyi parti Kayseri  1. Olağan kurultayına  il başkanı  aday olduğumu  açıklıyorum.  Uzun soluklu demokrasi ve  adalet mücadelesi   neticesinde  çeşitli siyaset bedeller  ödemek sureti ile filizlenen  olgunlaşan  ve milletimize umut  olarak  yeşeren  iyi partinin  taşıdı bu  misyonun  temsilcileriyiz?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,de  Türk Silahlı Kuvvetleri´nin  Afrin´deki teröristlere yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı´na değinerek, "Afrin geç kalınmış bir mecburiyettir. Biz Irak´ı, Suriye´yi, Barzani´yi, Peşmergelerin Türkiye´den geçişini, çözüm süreci denilen yıkım sürecini, çalınan soruları konuşabilseydik Türkiye bugün Afrin´i konuşuyor olmazdı" dedi.

"Biz henüz 4 aylık partiyiz. Bugün itibariyle 47 ile gittik. 47 ilde vatandaşlarımızla dertleştik. ´İYİ Partiyi kuramazlar, kurdurmazlar´ denilmişti, kurduk. ´Yapamazlar´ demişlerdi, birlikte yaptık. Şimdi de kongrelerimizi yapıyoruz. İnşallah yapılan seçimde en büyük iktidar alternatifi ve Cumhurbaşkanlığı alternatifi olacağız. İktidarı ve Cumhurbaşkanlığını alacağız" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz dönemine değinen Akşener, "Bizler 1 Kasım´dan sonra demokrasi mücadelesini edepli olarak sürdürdük. Biz demokrasinin uygulanabilmesini istedik. Kim seçilebilirse seçilsin demokratik seçim olsun istedik. Allah´a şükürler olsun iyi ki ´Haydi´ demişsiniz. Herkesin iç yüzünü, nasıl görünmeye çalıştığını ve gerçeğin nasıl olduğu görevini gösterdik. 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz hain kalkışma sonrası OHAL ilan edildi. Arkasından saray koalisyonu var ya küçük ortağı başkanlık sistemini önerdi. Referanduma gidildi. Referandumda ´Eğer kabul edilirse Türkiye için yanlış olur´ dedik ve onlar da ´Bunlar hain, PKK´lı, FETÖ´cü´ dediler. Biz de ´Bütün bunları söyleyenler aynaya baksınlar´ dedik. Sağlarında, sollarında gelinleri, damatları görecekler, aynada da kendilerini görecekler" diye konuştu.

Kongrede daha sonra delegeler oy kullanma işlemine geçildi mevcut başkan Hüseyin Tekin 387 oy alırken diğer aday Orhan Köksal 83 oy aldı, 473 oyun kullanıldığı kongrede 5 oy geçersiz 1 oyda boş olarak sayıldı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı